HomeSocialReligie

Sfințire de troiță la Icușești

Preotul Dragoș Alexandru Munteanu, protopop de Roman, a sfințit o troiță ridicată în comuna Icușești.

 

Troița a fost ridicată de doi localnici, Vanea Săbărel Roșu, fostul viceprimar al comunei Icușești, și Ioan Vasiliu, sub directa coordonare a preotului Valentin Băltoi, parohul bisericii din Icușești. La eveniment au participat Leonard Oprea, primarul comei Icușești, Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă, precum și fostul primar al Romanului, Dan Ioan Cărpușor. Slujba a fost săvârșită de un sobor de preoți și călugări, în prezența autorităților locale și a localnicilor din localitatea Icușești și împrejurimi. ”Troița este  sculptată în lemn de stejar și îl reprezintă pe Mântuitorul răstignit pe cruce, cu brațele deschise, căutând să cuprindă întreaga lume în nemărginita lui iubire față de oameni. De o parte și de cealaltă a Mântuitorului se află Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Vasile cel Mare, dar și Sfinții Împărați Constantin și Elena. Pentru dragostea față de biserică și jertfa depusă, ctitorii au primit din partea PS Ioachim Băcăuanul, diplome de vrednicie”, a precizat preotul Dragoș Alexandru Munteanu.

Troița are o înălțime de 3,5 metri și este luminată. Cei doi ctitori au ridicat troița în semn de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu. Pentru întreaga lucrare, ctitorii au cheltuit peste 20.000 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • qsa 9 ani ago

    Despre plopii cu diametrul tulpinii de un metru taiati din radacina anul trecut de pe marginea D.J.207D. nu se cunoaste nimic?????ALO PRIMARIA din ICUSESTI !!!!!!!!!!