Prima paginăSport

Seria I din „C” se micșorează

Dimensiune text

Tehnicianul băcăuan Gheorghe Poenaru poartă tratative cu conducerea SCM Petrotub Roman pentru preluarea funcției de antrenor al echipei. Ee miercuri, echipa romașcană poate avea un nou antrenor.

 

Pentru sezonul 2012-2013 se stabilise ca numărul echipelor din fiecare dintre cele șase serii ale Ligii a treia la fotbal să fie de 16. Cu chiu, cu vai, în fiecare serie au reușit să se înscrie 13 echipe, dar chiar din prima etapă nu s-au disputat, din diferite motive, cîteva meciuri. Deja au fost echipe care au renunțat după prima sau a doua etapă sau au fost excluse din campionat.

Cea mai nou atinsă de acest flagel este seria I, din care face parte și SCM Petrotub Roman. Avînd mari probleme financiare, FCM Huși nu s-a mai prezentat, vinerea trecută, la Dorohoi, pentru a susține meciul din etapa a treia.
De asemenea, FCM Huși nu va mai disputa nici partida restanță din prima etapă și nici vreo alta în acest campionat, deoarece conducerea clubului vasluian a anunțat, în mod oficial, Federația Română de Fotbal că se retrage din competiție. Avînd în vedere ca s-a retras înainte de finalul turului, echipei FCM Huși i se vor anula rezultatele înregistrate pînă acum, adică înfrîngerile cu Oțelul II Galați (0-6) și FCM Dorohoi (0-3).
Cu alte cuvinte, formațiile din Galați și Dorohoi, adică primele două clasate înaintea retragerii Hușiului, vor rămîne fără trei puncte, ceea ce va avea repercusiuni asupra configurației clasamentului, pe care îl prezentăm în continuare.
Noua lideră a seriei I (re)devine SC Bacău, cu 6 puncte, în vreme ce FCM Dorohoi va coborî cinci locuri, iar Oțelul II, trei locuri. În seria I au mai rămas 12 echipe, dar nu vor fi cîte șase meciuri pe etapă, ci cîte cinci, în fiecare rundă două formații avînd pauză, în caz că nu se va schimba programarea partidelor.

 

Chestie de ore pînă la stabilirea noului antrenor

Așa cum anunțam în ediția noastră de luni, tehnichianul băcăuan Gheorghe Poenaru poartă tratative cu conducerea SCM Petrotub Roman pentru preluarea funcției de antrenor al echipei, șansele ca acest lucru să se întîmple fiind destul de mari. Luni și marți au mai avut loc cîteva discuții, o decizie urmînd a fi luată miercuri, cînd este termenul limită stabilit. „S-a decis ca antrenorul Poenaru să aibă la dispoziție două zile pentru a cunoaște situația de la clubul nostru, să o analizeze, apoi să vedem reciproc care ne sînt pretențiile și să reușim să ajungem la o înțelegere, reciproc favorabilă. În caz de reușită, imediat va fi stabilit și obiectivul echipei, antrenorul sau antrenorii secunzi și se va trece la treabă„, a afirmat Maricel Benchea, președintele clubului romașcan.

 

Clasament

1 SC Bacău           3        2        0        1        4-2    6
2 Rădăuți              3        2        0        1        2-2    6
3 Moinești            2        1        1        0        6-5    4
4 Oțelul II            2        1        1        0        4-3    4
5 Panciu                3        1        1        1        3-2    4
6 Pașcani              2        1        1        0        2-1    4
7 Dorohoi             2        1        0        1        1-1    3
8 Ceahlăul II       3        1        0        2        2-2    3
9 Sporting            2        1        0        1        1-1    3
10 Aerostar         3        1        0        2        1-3    3
11 Roman             3        0        1        2        2-4    1
12 Miroslava       2        0        1        1        1-3    1

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0