HomeActualitate

Septembrie, lună de sărbătoare pentru pompieri

Pentru a marca Ziua Pompierilor din România, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ vor desfăşura, în perioada următoare, mai multe activităţi. Vor fi realizate exerciţii demonstrative, inclusiv la Roman, pe 8 septembrie, la fabrica de confecţii Smirodava.

Pe 15 septembrie va fi organizată o zi a porţilor deschise, în toate subunităţile Inspectoratului, existând posibilitatea ca fiecare cetăţean să vadă îndeaproape tehnica de intervenţie în situaţii de urgenţă. Pe 13 septembrie, chiar de ziua lor, pompierii vor amenaja un punct de prezentare a tehnicii pentru toţi cei interesaţi. În acelaşi timp, se vor împărţi materiale de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Pentru militari, această perioadă va fi una în care vor putea demonstra că au abilităţi sau forţă, prin participarea la diferite competiţii sportive: bowling, skandenberg, trasul sforii, tenis de masă sau şah.

Pe 13 septembrie 1848 a avut loc bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare armată disputată pe teritoriul românesc dintre structuri militare ale Ţării Româneşti şi un corp de armată otoman.
Atunci, Compania de Pompieri Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, s-a angajat în lupta cu otomanii, care, mult mai numeroşi, au pătruns în oraş prin bariera Dealul Spirii. În cursul luptei inegale, dar eroice, ostaşii formaţiunii de pompieri bucureşteni au asaltat artileria duşmană.

Comentarii

WORDPRESS: 0