HomeRoman

Sens giratoriu lîngă BancPost

După ce lucrările la PIDU se vor finaliza, în zona BancPost se va amenaja un sens giratoriu. Fluidizarea circulației din zonă este garantată și prin construcția deja pregătită a unei parcări supraetajate.

 

Comisia de circulație din cadrul Primăriei municipiului Roman a decis, în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat în cursul acestei săptămîni, că, în zona BancPost, ar fi utilă construirea unui sens giratoriu. Comisia, care este formată din șase angajați ai Primăriei și reprezentanți ai Poliției, are rolul de a propune modificări care să fluidizeze traficul din oraș. Aceste propuneri sînt înaintate, ulterior, către primarul municipiului Roman pentru aprobare, de obicei principala preocupare fiind găsirea finanțării.

Sensul giratoriu ar urma să se construiască la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Oituz, după ce lucrările de pe strada Ștefan cel Mare se vor finaliza, iar strada va fi redată traficului și va redeveni o zonă intens circulată. Sensul giratoriu va fi similar celui de la „Doi măgari”, dar mai mare. Raza sensului de girație va fi de 7,5 metri, iar sensul giratoriu va avea o singură bandă și trei ieșiri: către strada Ștefan cel Mare, spre centrul vechi, pe strada Oituz, către BancPost și o a treia ieșire, spre Piața Centrală.

Costrucția acestui sens giratoriu va începe, cel mai probabil, în a doua parte a acestui an, abia după ce se vor termina lucrările la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), un proiect în valoare de aproximativ 25 milioane lei, care presupune modenizarea mai multor zone din oraș.

Comisia de circulație a mai discutat și despre modalități de fluidizare a traficului la intersecția străzii Aprodu Arbore cu strada Sucedava, zonă în care urmează să se construiască prima parcare supraetajată din oraș. Banii pentru această parcare există în bugetul local, iar proiectul a fost făcut deja. Investiția va fi atribuită unui constructor prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

Comentarii

WORDPRESS: 0