Prima paginăPolitica

Senatorul PNL Eugen Țapu: „Guvernul PSD a luat primăriilor fondurile de cofinanțare a proiectelor europene”

Senatorul PNL Eugen Țapu: „Guvernul PSD a luat primăriilor fondurile de cofinanțare a proiectelor europene”

Dimensiune text

 

 

Prin intermediul Ministerului de Finanțe și al Direcțiilor Județene de Finanțe Publice, Guvernul de iresponsabili condus de Mihai Tudose a lăsat majoritatea primăriilor din țară fără banii destinați cofinanțării proiectelor europene.

UAT-urile care la finele anului 2017 aveau excedent bugetar cu destinație pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene au rămas fără acești bani, punând în pericol implementarea proiectelor.

Multe din primăriile din țară au deja contractele de finanțare semnate, au fost emise ordinele de începere a lucrărilor, iar conturile din trezorerie au fost golite de administrațiile financiare fără să se țină seama de amendamentul făcut la Legea bugetului pe 2018, care prevede expres că acești bani nu pot fi luați din cont la sfârșitul anului 2017.

În această situație se află și comuna Bicazu Ardelean, din județul Neamț, în mod total injust nu i-au fost alocate sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor și mai mult decât atât, la sfârșitul anului 2017 i-a fost luat din cont excedentul bugetar în valoare de 3,1 milioane lei, ce era prevăzut pentru cofinanțarea proiectelor europene.

Localitatea Bicazu Ardelean are depuse 4 proiecte finanțate din fonduri europene în valoare totală de 20,2 milioane lei, care cuprind modernizarea infrastructurii rutiere, construire de grădinițe, înființarea unei stații de epurare și modernizarea căminului cultural.

Dorința Guvernului PSD de a aduna câți mai mulți bani la început de an nu are limite și nu ține cont de nimic, situații similare fiind în toată țara, iar aceste proiecte sunt în pericol de a nu fi implementate.

Solicit premierului Mihai Tudose intervenția de urgență pe acest subiect și găsirea unei soluții prin care primăriile să-și primească înapoi excedentul bugetar cu destinația cofinanțării proiectelor europene.

Eugen Țapu Nazare,
Senator PNL de Neamț 

Comunicat de presă

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0