Prima paginăPolitica

Senatorul Ioan Chelaru, întâlnire cu adjunctul secretarului general al Comisiei Europene

Senatorul Ioan Chelaru, întâlnire cu adjunctul secretarului general al Comisiei Europene

Dimensiune text

 

Miercuri, 5 octombrie, senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului şi preşedinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, a avut o întrevedere cu Paraschevi Michou, adjunctul secretarului general al Comisiei Europene. Întâlnirea a avut loc în continuarea dialogului dintre autorităţile române şi Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi a vizat recomandările cuprinse în Rapoartele MCV.

Senatorul Chelaru a început printr-o scurtă prezentare a stadiului în care se află revizuirea Constituţiei României şi reformele instituţionale din ţară. Totodată, acesta a detaliat măsurile aflate în discuţie pentru îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene privind respectarea independenţei sistemului judiciar de către parlamentari, verificarea conflictelor de interese în cadrul procedurilor de achiziţii publice (programul „Prevent”), precum şi condiţiile de ridicare a imunităţii parlamentare.

„În întrevedere s-a subliniat importanţa cooperării în cadrul acestui Mecanism, nu doar a verificării, şi s-a făcut referire la cele două iniţiative legislative aflate în proces legislativ, care prevăd o scurtare a perioadei în care propunerile de ridicare a imunităţii sunt dezbătute în comisiile parlamentare. Înaltul oficial european şi-a manifestat aprecierea pentru progresele înregistrate de România în ultimii zece ani şi a îndemnat spre o continuare a reformelor şi găsirea unor soluţii pentru îndeplinirea criteriilor deficitare”, precizează un comunicat de presă al Senatului.
ioan-chelaru-paraschevi-michou-2

ioan-chelaru-paraschevi-michou-3

ioan-chelaru-paraschevi-michou-1

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0