Prima paginăPolitica

Senatorul Dan Manoliu: „Ministrul Agriculturii dorește să despăgubească fermierii afectaţi de secetă abia după recoltare. Așa ceva este inacceptabil”

Senatorul Dan Manoliu: „Ministrul Agriculturii dorește să despăgubească fermierii afectaţi de secetă abia după recoltare. Așa ceva este inacceptabil”

Dimensiune text

 

Dragi nemțeni, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost adoptată! Moţiunea simplă „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat, a fost adoptată luni în plenul Senatului! A fost vot cu bile, și s-au înregistrat 68 voturi „pentru”, 32 „împotrivă” şi cinci abţineri.

De la instalarea Guvernului Orban nu s-a putut comunica aproape deloc pe problemele din agricultură, iar mai multe programe agricole au fost fie blocate, fie întârziate. Ministrul agriculturii dorește să despăgubească fermierii afectaţi de secetă abia după recoltare. Așa ceva este inacceptabil.

„Nu doar producătorii agricoli vor fi afectaţi de secetă, toate sectoarele din agricultură vor fi afectate. (…) Asigurarea seminţelor de grâu pentru cultura de toamnă va fi puternic afectată, iar Guvernul trebuie să se implice urgent în acest domeniu, deşi costurile sunt semnificative. Preţul pâinii va creşte, iar românii vor plăti pentru prima dată în ultimii ani mai mult pentru pâinea pusă zilnic pe masă. Toate aceste scumpiri au un vinovat: guvernul PNL”.

Agricultorii și-au pierdut total încrederea în acest Guvern și în ministerul condus de ministrul Oros, ministru care în toată această perioadă nu a venit cu niciun demers serios, și a căutat doar să se acopere de scuze și declarații politice deplasate. Agricultura României trebuie susținută serios, este unul din sectoarele primordiale ale economiei noastre, iar acest Guvern nu face decât să o împingă în prăpastie.

Probabil scopul este să creștem importul de produse de la companiile străine, companii care fac lobby puternic acestui guvern și care au susținut financiar venirea la putere a guvernului Iohannis! Prin urmare, am solicitat demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, „până nu desfiinţează întregul sector agroalimentar din economia României şi până nu transformă fermierii români în săracii Europei”.

Dan Manoliu
Senator PSD de Neamț,

Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0