Senatorul Dan Manoliu: inițiativă parlamentară de modificare a legii pentru regimul circulației cetățenilor români în străinătate

HomePolitica

Senatorul Dan Manoliu: inițiativă parlamentară de modificare a legii pentru regimul circulației cetățenilor români în străinătate

 

Domnule Președinte, Doamnelor și domnilor senatori,

Prezenta inițiativă parlamentară privește modificarea art. 6 din Legea 248/2005 care reglementează regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, printre inițiatori numărându-mă și eu. Este o propunere legislativă susținută de întreg spectrul politic din Parlamentul României.

Modificarea constă în renunțarea la sintagma ”în fața autorităților române și străine” așa încât identitatea să poată fi confirmată și în fața unor entități terțe în străinătate. Necesitatea acestei modificări vine din cauza numeroaselor solicitări ale cetățenilor români care întâmpină tot mai multe greutăți în străinătate din partea unor instituții bancare sau angajatori care nu recunosc cărțile de identitate eliberate de statul român.

De asemeni, doar pașaportul este acceptat pe plan internațional, iar accesul la serviciile medicale private, sociale, educaționale se face doar cu prezentarea acestui document ca unică opțiune în ciuda acordurilor internaționale existente.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români a fost elaborată prezenta propunere legislativă care este susținută de Grupul PSD din Senat.

Vă mulțumesc.


Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț

Declarație de presă

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0