Prima paginăPolitica

Senatorul Dan Manoliu: „Guvernul PNL / IOHANNIS fură din drepturile cuvenite copiilor!”

Senatorul Dan Manoliu: „Guvernul PNL / IOHANNIS fură din drepturile cuvenite copiilor!”

Dimensiune text

 

Ceea ce vinde propagandistic drept majorare (cu 15%) este în realitate o tăiere gravă cu -85% a drepturilor cuvenite legal copiilor din România.

În loc de 150 de lei lunar, în plus, la alocația normală, părinții vor primi doar 22,5 lei pentru fiecare copil, bani cu care nu pot cumpăra decât 2 kg de mere ori măștile obligatorii, pentru una sau maximum două zile.

PSD nu va admite această bătaie de joc și VA DA JOS guvernul Orban prin moțiune de cenzură, în luna august, indiferent de starea de alertă.

o Ceea ce vinde drept majorare este în realitate o tăiere gravă a drepturilor cuvenite legal.

o În loc să le dubleze de la 1 august, așa cum prevede legea în vigoare, alocațiile vor crește cu maximum 15%.

o Asta înseamnă 22,5 lei în plus, lunar, pentru alocațiile normale și 45 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani ori pentru cei cu deficiențe.

o Este o CREȘTERE RIDICOLĂ, care nu acoperă nici măcar scumpirile produselor esențiale.

o De exemplu la fructe proaspete – absolut necesare în dieta oricărui copil – prețurile au crescut în medie cu 26%!!! in iunie 2020, față de decembrie 2019.

o Scuza că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor este de neacceptat. Sunt bani, dacă guvernul PNL nu mai fură, nu mai risipește aberant fondurile publice, se preocupă cu adevărat de realizarea veniturilor statului și ia măcar măsurile minim necesare pentru repornirea economiei.

Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț

Comunicat de presă

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • D-voastră de ce n-ați dublat alocațiile copiilor cât ați fost la putere?…

  • Cristian 1 an

    Buna Ziua,

    Domnule senator, ceea ce vinde PSD propandistic este iluzia unei vieti mai bune in Romania.

    Cat timp PSD a fost la guvernare a fost facut praf aparatul administrativ, sa nu aducem aminte de justitie. Deci iluzia unui viitor demn de cetatean european este de departe de fi realitate. Salut apelul dumneavostra, si sunt de aceasi parere ca nu este indeajuns aprox 30 euro pentru copil pe luna, dar sa dai jos un guvern prin motiune de cenzura este putin exagerata ideea, si va fi produce si instabilitate.

    De ce nu ziceti ca veti propune un program in care fiecare copil sa aiba access la un calculator si internet ? Sa nu fie absolut nici unu copil fara calculator. Si apoi de ce nu propuneti legi care sa produca stabilitate si nu inflatie si nesigurata.