HomeSanatate

Șeful de la Sănătate s-a îmbolnăvit

Situația se menține destul de confuză la șefia Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț. Deși Casa Națională de Asigurări de Sănătate a emis un ordin prin care juristul Valerică Frățilă (foto), președintele CAS Neamț, este revocat din funcție, în locul său fiind numit președinte interimar medicul șef al instituției, Magda Spînoiu, ordinul nu poate fi pus în aplicare decît la întoarcerea actualului președinte din concediu.

 

Acesta se află de mai bine de o lună în concediu medical, după ce, înainte de campania pentru alegeri din luna iunie, jurist Valerică Frățilă a intrat în concediu de odihnă.
La începutul acestei săptămîni, el a acuzat din nou probleme de sănătate și a declarat că, cel mai probabil, medicii îi vor prelungi concediul medical pînă la sfîrșitul lunii. Președintele CAS Neamț se află în concediu medical din luna iulie, iar în momentul în care se va întoarce la locul de muncă va fi schimbat din funcție.
Valerică Frățilă și-a exprimat, în mai multe rînduri, intenția de a candida, din nou, la un eventual concurs pentru ocuparea acestei funcții, avînd în vedere că mai are contract cu instituția un an și jumătate.

Surprinzător, dar tocmai șefii de la CAS, prin natura obligațiilor profesionale, au suferit cel mai mult. Precizăm că, în mandatul trecut, fostul șef al CAS Neamț, Daniela Soroceanu, a fost obligată să stea în concediul medical mai bine de un an.

Comentarii

WORDPRESS: 0