Prima paginăActualitateRural

Șefia uliţei, impusă cu parul

Dimensiune text

Niculae Răscol şi Gheorghiţă Achiţei

Niculae Răscol şi Gheorghiţă Achiţei

Doi fraţi au ajuns la spital după ce au fost bătuţi crunt în propria casă. Agresorii sunt un bărbat care voia şefia uliţei şi câteva rude ale acestuia.

Doi fraţi din satul Chilii, comuna Valea Ursului, au trăit clipe de groază în propria lor casă. Duminică seară, Niculae Răscol s-a dus la magazinul din sat. La întoarcere, bărbatul de 37 de ani a dat nas în nas cu vecinul său, Vasile Bacrău. Acesta din urmă, ameţit bine de aburii alcoolului, s-a legat de Răscol, atrăgându-i atenţia că el este şeful uliţei. „S-a luat de mine. M-a bătut în mijlocul străzii, dar am reuşit să plec repede spre casă”, spune Niculae, în timp ce scoate din buzunar certificatul medico-legal. Pe document scrie că „numitul prezintă echimoză periorbitară, excoriaţii faciale, contuzie a coapsei şi plagă a gambei, produse posibil prin lovire cu mijloace şi corpuri contondente. Leziunile necesită 14-15 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, şi pot data din 10 noiembrie 2013”.

Povestea o continuă fratele său. „Noi am dărâmat casa părintească şi am construit una nouă, dar încă nu avem curent. Aşa că Bacrău a aşteptat să se întunece, după care a tăbărât peste noi în casă, cu băiatul lui. Ne-au lovit cu bâte, cu furci, până am căzut la pământ şi ne-am pierdut cunoştinţa. Am înţeles că a mai fost cineva în casă şi ne-a lovit, dar nu ştim, fiindcă nu am apucat să vedem. Am auzit, în schimb, când soţia lui Bacrău a întrebat dacă ne-a executat, iar el i-a răspuns că: «Da, unul e într-un colţ şi altul după uşă»”, zice Gheorghiţă Achiţei. Acesta are o lovitură zdravănă la cap şi după ce i s-au pus câteva copci i s-a recomandat şapte – opt zile de îngrijiri medicale.

Fraţii susţin că Bacrău a mai sărit la bătaie şi la alţi vecini, dar nu a păţit nimic. „Merge periodic la spital la Iaşi, am înţeles că ar avea probleme cu capul, dar nu ştiu exact”, mai povesteşte Răscol. Norocul lor a fost un unchi, care le este şi vecin, şi care a sunat la Poliţie. Oamenii legii au venit, au făcut cercetări, iar acum aşteaptă plângerea penală din partea victimelor. „Poliţistul i-a sfătuit pe cei doi fraţi să scoată certificate medico-legale pentru rănile provocate. Aceştia vor trebui să depună plângere împotriva agresorilor, pentru continuarea cercetărilor”, a afirmat subinspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Conform anchetatorilor, la bătaie a luat parte şi fratele lui Vasile Bacrău.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • doru 8 ani

    Povestea nu ne surprinde, atata timp cat vor beneficia de foloase necuvenite cum ar fi asa zisele ajutoare de la U E ,oamenii nu au ocupatie iar plusul de energie este folosit pentru batai, furturi ,chermeze, distractii etc.Sa-i vedeti cum stau la coada la tot felul de ajutoare in Valea Ursului cu masini dotate cu boxe care date la maxim zdruncia toata zona de manelele ragusite si nevoiasii beau pe terasa barului si deranjeaza trecatorii prin limbajul ordinar.Scopul este unul singur ,fara munca pe baza de tabel pleaca cu sarsanaua plina cu de toate nu conteaza ce spre casa daca nu o vor vinde pe drum pentru a-si cumpara tigari si bautura.Halal democratie. Am totusi o intrebare,aceste ajutoare aduse or fi obtinute fara munca?