Prima paginăNeamt

Șef nou peste șomerii nemțeni

Dimensiune text

Daniel Chirilă este noul director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț. „Am revenit la prima mea iubire”, spune Daniel Chirilă despre agenția în care și-a început cariera instituțională. Noul director își propune să pună accent pe îmbunătățirea calității serviciilor agenției.

 

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț are, din această săptămână, un nou director executiv. Daniel Chirilă a înlocuit-o din funcție pe Rodica Titela Popescu, urmând să conducă agenția pe o perioadă de cel mult șase luni, până la organizarea unui nou concurs. Instalarea în funcție a noului director executiv – stabilită prin ordinul de numire semnat de președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Cristiana Barbu, pe data de 8 noiembrie – a avut loc marți, în prezența subprefectului Daniela Soroceanu.

Subprefectul l-a felicitat pe Daniel Chirilă, îndemnându-l să colaboreze cu toți colegii săi, iar noul șef al agenției a promis că va revigora activitatea instituției. Daniel Chirilă a fost detașat la AJOFM Neamț începând cu data de 16 octombrie, iar pentru a putea ocupa funcția de director executiv acesta și-a înaintat demisia din Consiliul Local Piatra Neamț, unde a fost ales pe listele USL. În vîrstă de 43 de ani, Daniel Chirilă este licențiat în inginerie (automatică și calculatoare), în economie și management, în sociologie și psihologie, precum și absolvent de studii postuniversitare în domeniul administrației publice și al consilierii în carieră.

Traseul său profesional în cadrul agenției de ocupare din Neamț a început în anul 1995 și a durat zece ani, timp în care Daniel Chirilă a avansat până la funcția de șef serviciu. Din anul 2005, actualul șef al AJOFM Neamț a lucrat în cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar și ca director al Organismului Intermediar Regional Nord-Est pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Timp de câteva luni, Daniel Chirilă a fost consilier local la Piatra Neamț, ales pe listele USL, funcție la care a renunțat pentru a se întoarce la AJOFM Neamț. „M-am întors la prima mea iubire. La AJOFM Neamț sunt multe lucruri bune, dar și unele care trebuie îmbunătățite. Agenția a pierdut foarte mulți angajați în ultimii ani, ajungând de la 130 la 40 de salariați, ceea ce a condus la scăderea capacității de a oferi servicii cu mijloacele proprii. Voi încerca să contribui la îmbunătățirea calitativă și cantitativă a serviciilor oferite de AJOFM Neamț. Știu că am lăsat întotdeauna ceva bun în urmă în instituțiile la care am lucrat și vreau ca același lucru să se întâmple și la agenția din Neamț”, a spus Daniel Chirilă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0