HomeActualitateNeamt

Ședinţă fără cvorum la CJ

Consilierii PSD, PPDD şi PDL au absentat de la şedinţa extraordinară de CJ de joi. Preşedintele Tărâţă i-a acuzat pe cei absenţi că sabotează un proiect foarte important pentru judeţ, care înseamnă echipamente de iarnă pe bani europeni.

Doar 11 consilieri judeţeni din cei 32 au fost prezenţi, joi, la şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean, convocată pentru ora 14.00. Au lipsit consilierii PSD, PPDD şi PDL, mai puţin romaşcanul Dionisie Dumitraşcu. Văzând că nu are cvorum pentru desfăşurarea şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, a ţinut să informeze presa cu privire la unul din proiectele aflate pe ordinea de zi.

„Voi distribui presei o adresă venită de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, cu sediul la Iaşi, cu care am făcut împreună un proiect intitulat «Îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă», pentru acţiziţionarea, pe Regiunea Nord-Est, a 24 de autofreze de zăpadă şi şase vehicule cu şenile, în beneficiul membrilor asociaţiei. Printre asociaţi se numără judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Bacău. Deoarece termenul limită de implementare a proiectelor pentru perioada de programare 2007-2014 este luna decembrie 2015, iar perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, contractul de finanţare a acestui proiect trebuie semnat până la sfârşitul lunii aprilie 2014. În cazul în care, până la data de 17 aprilie, Asociaţia de Dezvoltare Intrecomunitară Euronest nu primeşte hotărârea CJ Neamţ, contractul de finanţare nu va putea fi semnat, urmând ca judeţul Neamţ să piardă echipamentele care urmau să îi fie repartizate în urma implementării proiectului: trei autofreze de zăpadă şi un vehicul cu şenile”, a declarat Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.

Acesta a adăugat că a înţeles că aleşii judeţeni de la PSD şi cei de la PPDD şi PDL, în înţelegere cu PSD, mai puţin Dionisie Dumitraşcu, au primit sarcină de la preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, să nu participe la şedinţă. „Am rugat-o pe doamna secretară (n.r. – secretarul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu) şi a vorbit personal cu domnul consilier lider de grup – sau ce este el -, domnul Dan Vasile Constantin, în legătură cu această urgenţă, iar acesta a spus că a vorbit cu directorul de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, cu domnul Apostol, care i-a comunicat că se poate şi până în 28 aprilie. S-a vorbit şi cu domnul Apostol, care a spus că nu ştie cine este Dan Vasile Constantin, pentru că nu a vorbit cu nimeni”, a mai spus Culiţă Tărâţă.

Consilierul judeţean Dan Vasile Constantin spune că informaţiile prezentate de preşedintele CJ Neamţ nu sunt reale. „Eu nu i-am spus doamnei Soroceanu că am vorbit cu domnul Apostol, am spus că am vorbit cu un director din cadrul ADRNE. Am discutat chiar cu directorul care se ocupă de proiect şi acesta mi-a explicat că Adunarea Generală va avea loc pe data de 28 aprilie, iar până la acea dată trebuie adoptată o hotărâre de Consiliu Judeţean. Dar eu cred că, dacă domnul preşedinte (n.r. – preşedintele CJ, Culiţă Tărâţă) ar mai da şi pe la Consiliul Judeţean, ar mai face şi treabă”, a spus Dan Vasile Constantin, consilier judeţean PSD.

Referitor la absenţa de la şedinţa de joi, reprezentantul consilierilor judeţeni PSD în plenul CJ Neamţ a precizat că el, personal, şi-a anunţat neparticiparea încă de acum trei zile şi că nu ştie ce au făcut colegii săi de partid.

Comentarii

WORDPRESS: 0