HomeActualitateRoman

Şedinţă de îndată la Primăria Roman

Consilierii locali romaşcani au fost chemaţi joi, la ora 12.00, la Primăria Roman, pentru a participa la o şedinţă de îndată, care a avut două proiecte pe ordinea de zi. Doar 13 dintre cei 21 de consilieri locali au răspuns prezent la şedinţa care a durat maximum cinci minute.

Primul proiect, care viza aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Amenajare parcări zona Hotel Roman”, elaborat de SC Imrom SA Roman, beneficiar Municipiul Roman şi SC Turoag SA Roman, a fost retras de iniţiator, consilierul local Iulia Havrici-Tomşa, imediat după ce s-a dat citire ordinii de zi, deoarece proiectul mai are nevoie de obţinerea unor avize.

Al doilea proiect, care a fost votat în unanimitate, a constat în aprobarea unei rectificări a bugetului local consolidat, a listei de investiţii finanţate din bugetul local şi a listei de investiţii a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, finanţată din fondul de dezvoltare. Spitalul Roman trimisese o adresă prin care solicita redistribuirea unor sume din lista de investiţii finanţate din fondul de dezvoltare A fost nevoie de această şedinţă deoarece s-a primit cu întârziere o adresă din partea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Pubice Neamţ, prin care s-a comunicat repartizarea de sume defalcate din TVA pentru plata salariilor personalului din învăţământ şi majorarea plafonului de cheltuieli de personal aferente Unităţii Administrativ Teritoriale – municipiul Roman. De asemenea, a fost necesară redistribuirea sumei de 200 mii lei, care a fost alocată obiectivului de investiţii Microhidrocentrala „Apărare şi protecţie maluri”, în cheltuieli de capital cu suma de 150 mii lei şi cheltuieli eligibile din proiect cu suma de 50 mii lei.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Nu-mi suna bine expresia „de indata”!Chiar nu puteati gasi un sinonim mai romanesc,literar?

    • Catalin Sevastre 10 ani ago

      Aceasta este denumirea oficiala, deci mai romaneste de atat nu se poate.