Ședință cu surprize la Consiliul Județean

Bugetul instituției a fost votat doar de consilierii PDL. Liberalul Dionisie Dumitrașcu a fost înlocuit prin vot cu Stelian-Ionuț Mitre. Consilierii județeni au votat alocarea sumei de 500.000 lei pentru proiecte sociale, de tineret, culturale sau religioase.

 

 

Consilierii județeni s-au reunit marți, 31 ianurie, în ședință ordinară. Aceștia au avut de votat 15 proiecte de hotărîre, cel mai important fiind cel privind aprobarea bugetului Consiliului Județean pentru anul în curs. Ședința de Consiliu Județean a început cu surprize. Primul proiect aflat pe ordinea de zi a fost cel privind încetarea mandatului lui Dionisie Dumitrașcu, acesta fiind exclus din Partidul Național Liberal în urmă cu cîteva săptămîni.

Proiectul de hotărîre a trecut la limită, cu 18 voturi pentru și 16 împotrivă. Altfel spus, 16 consilieri județeni din grupul Partidului Democrat Liberal ar fi vrut să-l păstreze pe Dionisie Dumitrașcu în cadrul legislativului județean, chiar dacă acesta pierduse sprijinul politic și, prin urmare, și dreptul de a mai fi consilier. Pînă la urmă, componența Consiliului Județean s-a modificat, Stelian-Ionuț Mitre luînd locul lui Dumitrașcu. Următoarele proiecte, cele care vizau înlocuirea lui Dionisie Dumitrașcu în mai multe comisii, au trecut fără probleme de votul consilierilor.

Proiectul prin care s-a aprobat ca asociațiile, fundațiile și ONG-urile din județ să poată desfășura activități cu fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean a fost aprobat cu un amendament. Astfel, suma maximă nerabursabilă pe care o poate primi un beneficiar va fi de 20.000 lei, iar suma totală destinată proiectelor sociale, de tineret, culturale sau religioase este de 500.000 lei.

Bugetul Consiliului Județean a fost aprobat cu 18 voturi pentru și 17 abțineri. Cei care s-au abținut de la vot au fost consilierii Uniunii Social-Liberale. „În bugetul din acest an au fost incluse proiecte noi, în condițiile în care proiectele aflate în derulare nu au fost finalizate. Sîntem nemulțumiți de modul în care a fost împărțit bugetul și, de aceea, ne-am abținut de la vot„, a afirmat Neculai Stan, consilier județean din partea USL.

Alte două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi, urmînd a fi reanalizate.


Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!