Se stabilesc constructorii pentru modernizarea trotuarelor, asfaltarea străzilor din Bălcescu și reabilitarea peisagistică a bulevardului Republicii

HomeActualitate

Se stabilesc constructorii pentru modernizarea trotuarelor, asfaltarea străzilor din Bălcescu și reabilitarea peisagistică a bulevardului Republicii

 

 

Trei dintre marile investiții prinse pe împrumutul contractat de Primăria municipiului Roman ar putea demara în această vară, administrația publică locală aflându-se în ultima etapă de stabilire a câștigătorilor licitațiilor publice. Este vorba despre modernizarea peisagistică a bulevardului Republicii, de modernizarea trotuarelor de pe mai multe străzi și de asfaltarea unor străzi din cartierul Bălcescu.

„Suntem în procedură de licitație publică ce se va închide în această săptămână în mai multe obiective de investiții. Se vor anunța câștigătorii pentru licitațiile pentru modernizarea peisagistică a bulevardului Republicii, tot acel ansamblu de blocuri, între bulevardul Republicii, strada Smirodava, strada Mihai Eminescu, strada Ion Creangă, astfel încât cât mai rapid să se realizeze proiectul și să înceapă lucrările și la acest obiectiv. De asemenea, se va finaliza licitația și în privința realizării Parcului Zăvoi, cu finanțare europeană. Vom finaliza procedurile la licitație la trotuare, aici partea bună este că avem deja proiectarea făcută și imediat ce vor fi desemnați câștigătorii putem demara lucrările, peste 40.000 de metri pătrați de trotuare vor fi reabilitați prin acest proiect. De asemenea, tot în această săptămână va fi închisă licitația pe ceea ce înseamnă preluarea apelor pluviale și realizarea de covor asfaltic și trotuare în cartierul Nicolae Bălcescu, aici urmează urmează aceeași procedură ca în cartierul petru Rareș, în sensul în care într-o primă etapă se va realiza proiectul, obținem autorizația de construire și sperăm ca, undeva la începutul toamnei, să demarăm și lucrările”, a declarat primarul Lucian Micu.

Printre străzile pe care se vor efectua lucrări de modernizare a trotuarelor, investiție cu o valoare totală de 8.956.406,73 lei, se numără: Bogdan Dragoș, Sucedava, Miron Costin, Castanilor, Păltiniș sau segmentul din Petru Rareș cuprins între Ștefan cel Mare și Miron Costin. În cartierul Bălcescu, din împrumutul bancar contractat de Primărie, urmează să se asfalteze opt străzi: Vișinilor, Ciocârliei, Cocorului, Zimbrului, Prundului, Zambilei, Cărămidăriei și Fundătura Cânepei. Pe patru dintre străzi – Sărata, Zebrei, Fundătura Zebrei, Salciei – se va realiza și canalizare pluvială.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0