Se redeschide creșa Casa Fluturașilor

HomeSocial

Se redeschide creșa Casa Fluturașilor

 

Primăria municipiului Roman informează că activitatea la creșa Casa Fluturașilor se reia începând cu data de 22 iunie și până la finele anului antepreșcolar, 31 iulie 2020. România se află încă sub stare de alertă, astfel încât accesul copiilor în centru se va face cu respectarea recomandărilor făcute de autoritățile specializate. Astfel, sunt reprimiți în centru copiii care nu au împlinit vârsta de 3 ani și nu au fost înscriși la o unitate de învățământ preșcolar.

La revenirea în colectivitate, părinții au următoarele obligații: să prezinte o adeverinţă de la medicul de familie, în care să se menționeze că minorul este clinic sănătos/apt pentru colectivitate și să completeze declarația pe proprie răspundere cu privire la intrarea sau nu în contact direct cu persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), precum și cu privire la prezența/absența simptomelor specifice infecției atât pentru ei, cât și pentru membrii familiilor cu care locuiesc, inclusiv istoricul călătoriilor acestora. Intrarea nu va fi permisă dacă aceștia au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte de a fi infectate cu COVID-19.

Măsuri de siguranță pentru beneficiarii centrului:
– părinţii sunt obligați să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la centru;
– accesul în holul de primire este limitat; predarea și primirea copilului de către părinte se va face la intrarea în unitate, individual, către persoana desemnată, evitându-se circulaţia în interior;
– odată cu predarea copilului, personalul medical al centrului va măsura temperatura și părintelui care a însoțit copilul la centru;
– după accesul în centru, se va efectua triajul epidemiologic al copiilor zilnic de către personalul medical al unităţii şi care constă în măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie sa depăşească 37,3 grade Celsius). În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2 – 5 minute de repaus. Dacă se constată menţinerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/şi prezenţa de simptome respiratorii şi/sau alte semne/simptome de boli infectocontagioase acute, copiii nu sunt primiţi la program. Aceştia sunt lăsaţi în grija părinţilor cu recomandarea unui consult medical de specialitate.
– părintele care predă copilul va semna zilnic, în mod obligatoriu, registrul de triaj;
– copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduşi la centru;
– părinții au obligația de a măsura temperatura copilului înainte de a pleca la centru. Dacă copilul are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), acesta nu va fi adus la centru;
– este interzis transferul de obiecte sau echipamente între casă şi centru și este limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb şi încălţăminte suplimentară.

Părinții și copiii trebuie să respecte regulile de conduită și igienă, precum și traseul prin curtea unităţii până la intrare şi în incintă, pe un culoar bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică.

„Odată ce, de la nivel central, s-a dat undă verde pentru redeschiderea creșelor, și noi, la Roman, am pus în aplicare toate măsurile recomandate pentru a putea, începând de luni, 22 iunie, să redeschidem Casa Fluturașilor. Știu că pentru mulți părinți această perioadă a fost dificilă în a-i îngriji pe cei mici și a putea continua și să meargă la serviciu, dar cred că cel mai important este că am reușit să ne păzim de infectarea cu noul coronavirus. Activitatea centrului va fi reluată cu respectarea normelor de igienă firești, a păstrării distanței sociale la intrarea și ieșirea de la creșă și cu acceptul din partea părinților de a le fi măsurată, atât lor, cât și copiilor, temperatura. Așa cum este și normal, părinții nu trebuie să îi aducă pe cei mici în colectivitate dacă suferă de afecțiuni ce îi pot îmbolnăvi și pe ceilalți. Pentru a-i ține în siguranță în continuare pe cei mici, părinții pot aduce la creșă doar hăinuțele de schimb, fără jucării sau alte materiale ce pot fi purtătoare de viruși. Cu grijă și responsabilitate, creșa este un loc sigur pentru copii și familiile lor. Am încredere că, în scurt timp, va fi gata și noua creșă, cea din Smirodava, pe care o modernizăm din fonduri europene, și care va permite să primească un număr de trei ori mai mare de copii decât în prezent. Avem capacitatea să găsim soluții pentru rezolvarea fiecărei probleme, important este să avem răbdare și să ne gândim nu doar la binele nostru, dar și la al celor din jur!”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0