Prima paginăSocialEconomie

Se pot plăti taxele și impozitele locale pentru 2018

Se pot plăti taxele și impozitele locale pentru 2018

Dimensiune text

 

 

Începând de luni, 8 ianuarie, romașcanii își pot plăti taxele și impozitele pentru anul în curs. Săptămâna anterioară s-au putut achita doar amenzile sau taxele nepurtătoare de debite. Cei care își achită anticipat debitele până la data de 31 martie vor primi o bonificație de 5%.

La finele lunii decembrie, consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale pentru 2018, cele mai multe dintre acestea fiind mărite cu 20% față de anul precedent din cauza, spun autoritățile, unor prevederi guvernamentale care au „sărăcit bugetul” local cu aproape 2 milioane de euro.

Modificării s-au aplicat și la impozitul pe clădiri nerezidențiale datorat de persoanele juridice, la impozitul pe teren și la impozitul pe mijloacele de transport. Taxa de înregistrare vehicule care nu sunt supuse înmatriculării va fi de 200 lei/an. Taxa specială pentru protecţia civilă va fi de 4 lei la persoane fizice deținătoare de locuință și 40 lei pentru contribuabili persoane juridice. Taxa de salubrizare pentru întreținerea și curățenia zonelor publice din municipiul Roman va fi de 6 lei la persoane fizice deținătoare de locuință și de 60 lei pentru contribuabili persoane juridice.

Începând cu data de 8 ianuarie se fac încasări și pentru cei care au concesionat locuri de parcare de reședință. Cei care până acum au avut de achitat 100 de lei pentru locul de parcare, vor plăti anul acesta suma de 120 de lei, însă sumele nu se vor modifica și pentru cei care s-au întrecut la licitație pentru un loc de parcare cu vecinii și ultima strigare a depășit această sumă. După achitarea taxei pentru locul de parcare, proprietarii sunt invitați să se prezinte la camera 64 (etaj 2) din Primăria municipiului Roman pentru a semna actele adiționale la contractul de concesiune a locului/locurilor de parcare de reședință.

Plata taxelor se poate face la casieria Primăriei municipiului Roman, inclusiv cu cardul, sau prin intermediul platformei online – www.ghiseul.ro.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0