Prima paginăSocial

Se ieftinește gunoiul la Roman

Se ieftinește gunoiul la Roman

Dimensiune text

Prețul plătit de romașcani pentru gunoiul menajer ar urma să scadă, odată cu aprobarea de către Consiliul Județean și de către toate unitățile administrative din zona Romanului a documentului de avizare a licitației realizată pentru punerea în funcție a proiectului european de management al deșeurilor și pentru zona 2 – Roman, inclusiv prin darea în folosință a stației de sortare și transfer de lângă Cersanit. Tarifele se vor modifica și pentru unitățile teritorial administrative din zona Roman.

Consilierilor locali romașcani li se cere să aprobe încheierea contractului de concesiune a serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ECONEAMȚ”, din Zona 2 către SC ROSSAL SRL, ofertant declarat câștigător ca urmare a finalizării procedurii de achiziție publică. Dezbaterea pe acest proiect va avea loc în ședința de miercuri, 31 ianuarie, a Consiliului Local. „Obligativitatea să aprobe noul contract și tarifele există pentru toate acele unități administrativ-teritoriale care fac parte din Zona 2 (Zona Roman). Nu facem altceva decât să luăm act de o procedură care s-a organizat, care s-a încheiat și care are toate avizele necesare. Ceea ce ne bucură pe noi cel mai mult este prețul, pentru că, până la urmă, cu toții ne dorim ca pentru utilități să avem prețuri cât mai mici. În momentul de față, la Roman avem un preț de 9,99 lei. În urma acestei licitații și prin deschiderea stației de sortare – așa cum era de așteptat -, prețul a coborât, va fi undeva în jur de 6,4 lei pentru fiecare persoană, ceea ce reprezintă un avantaj pentru fiecare romașcan și, pe cale de consecință, e și normal să aprobăm acest tarif”, a declarat primarul Lucian Micu.

Zona 2 este reprezentată de următoarele localităţi arondate staţiei de transfer, respectiv sortare de la Cordun: municipiul Roman și comunele: Bahna, Bîra, Boghicea, Botești, Bozieni, Cordun, Doljești, Dulcești, Gherăești, Gâdinți, Horia, Icușești, Ion Creangă, Moldoveni, Oniceni, Pâncești, Poienari, Sagna, Săbăoani, Secuieni, Stănița, Tămășeni, Trifești, Valea Ursului și Văleni.

Până în acest moment, contractul de delegare a gestiunii prin încheierea licitației a fost respins de două ori în Consiliul Județean, liberalii nedorind să aprobe acest proiect. Primarul Romanului spune că este sigur că și colegii săi liberali vor pune pe primul loc interesul cetățenilor: „Eu sper că va trece și la Consiliul Județean, pentru că trebuie să se țină cont în primul rând de interesul cetățenilor: interesul cetățenilor în momentul de față este să plătească un preț mai mic”.

Conform licitației, societatea Rossal va aplica, pentru zona 2 – Roman, următoarele tarife: pentru rural – 168,06 lei/tonă fără TVA (2,26 lei/persoană/lună fără TVA), pentru urban – 182,43 lei/tonă fără TVA (5,36 lei/persoană/lună fără TVA), iar tariful pentru persoane juridice va fi de 344 lei/tonă fără TVA.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0