HomeActualitate

Se fac înscrieri în Programul „Rabla 2015”

Începând de luni, 27 aprilie, se pot face înscrieri în Programul „Rabla”, la cei 104 dealeri autorizaţi. Cei înscrişi vor beneficia de un tichet de 6.500 de lei, în schimbul casării maşinii mai vechi de opt ani pe care o au la unul dintre colectorii autorizaţi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM). Ei vor beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achiziţionarea maşinii noi de la producătorul la care s-au înscris. Totodată, beneficiarii pot ceda prima de casare în favoarea altor persoane care doresc să îşi cumpere o maşină nouă. Trebuie spus că, în urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul Programului „Rabla” a fost modificată faţă de varianta iniţială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).

Astfel, valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

În acelaşi timp, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri.

În cadrul Programului „Rabla”, cu o valoare totală de 200 de milioane de lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Din bugetul alocat, 162,5 milioane lei sunt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice.

Comentarii

WORDPRESS: 0