Se doboară 83 de copaci din mai multe zone din oraș

HomeSocial

Se doboară 83 de copaci din mai multe zone din oraș

 

 

Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au anunțat faptul că, în această perioadă, se vor doborî mai mulți arbori din oraș. Acțiunea de tăiere a copacilor a debutat luni, 11 februarie, când au fost doborâți mai mulți arbori din zona străzilor Unirii și Mihai Eminescu.

Reacțiile cetățenilor nu au întârziat, pe grupurile de socializare fiind postate mai multe mesaje de nemulțumire. În replică, reprezentanții administrației publice locale spun că arborii care sunt doborâți acum reprezintă pericol și avizul pentru tăierea lor aparține inclusiv specialiștilor de la Ocolul Silvic. Acțiunea de doborâre și toaletare de arbori se face periodic, în fiecare primăvară și toamnă, dar, în același timp, se fac și plantări. Anul trecut, în Roman au fost plantați peste 6.000 de arbori.

„Conform autorizației de exploatare de la Ocolul Silvic Roman, în această perioadă vor fi doborâți 83 de copaci din municipiul Roman, activitate ce este estimată a se încheia în circa două săptămâni, după care se va trece la toaletarea arborilor, în baza solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la persoane fizice.

Activitatea de tăiere a arborilor se face în baza autorizației de exploatare emisă de Ocolul Silvic Roman și a avizului de la Agenția de Protecție a Mediului. Toți arborii care sunt doborâți de către Primăria municipiului Roman sunt marcați și reprezintă un pericol pentru bunurile din zonă sau pot pune în pericol viața oamenilor.

Precizăm faptul că, în anul 2018, pe domeniul public al municipiului Roman au fost plantați 30 de arbori din specia molid – în următoarele zone Casa de cultură, Parc Poliție, Parc Primărie și 30 de arbuşti decorativi în Pietonalul Ștefan cel Mare. Către asociațiile de proprietari au fost distribuiți pentru a fi plantați 1.100 arbori din speciile tei, paltin, frasin, mesteacăn. La aceștia se adaugă cei 5.000 de puieți de salcâm plantați de echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Cel mai mare număr de arbori plantați în ultimii ani în oraș s-a înregistrat în 2017, când administrația locală a plantat circa 4.000 de copaci din diferite specii și alți 5.000 de molizi au fost donați de Arhiepiscopie, ei fiind plantați în toate zonele din oraș de către elevii unităților de învățământ din Roman. Din păcate, încă din ziua plantării, mulți dintre puieți au fost smulși din pământ de cetățeni, iar alții nu s-au prins, nefiind îngrijiți de către nimeni.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Popa Maria 5 ani ago

    Este nevoie sa se tina cont de solicitarile asociatiilor de proprietari pentru doborarea / toaletarea copacilor pentru ca la rafale mai puternice au cazut pe garaje, masini s-au geamurile locatarilor producand pagube.

  • Mosu Lica 5 ani ago

    @ Reprezentantul Primariei ! Nu va mai laudati u nr de arbori plantati ! numarati-i pe cei care au crescut macar 1 m. inaltime !
    PS Anul trecut, incvlusiv arborele primarului din fata Primariei, s-a uscat !! Waw ! De ce oare ??!!
    Aaa, fiindca dupa campania de plantare nu-i mai ingrijeste nimeni !! Da’ oare cine ar trebui sa-i mai ude (macar pe seceta !) pana cand se prind ?? Io zic ca elevii si pensionarii – ca asistati sociali…. n-avem !!!