Se distribuie tichetele sociale

HomeSocial

Se distribuie tichetele sociale

 

Începând de luni, 25 septembrie, a început distribuirea tichetelor sociale ce se acordă în patru tranșe anuale pensionarilor și persoanelor cu handicap din Roman, al căror venit pe membru de familie nu depășește 1.000 de lei pe lună.

Tichetele se pot ridica de la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Roman de către persoanele care, anterior, au depus dosarul cu actele doveditoare. La această a treia tranșă de distribuire a tichetelor sociale s-au încadrat ca beneficiari 3.000 de pensionari și persoane cu handicap cu venituri reduse. Fiecare beneficiar primește prin acest program social tichete în valoare de 50 de lei pentru achiziția de alimente și medicamente.

Primarul Lucian Micu a atras atenția asupra faptului că persoanele beneficiare ale acestui ajutor sunt obligate ca, în termen de 15 zile, să anunțe Direcția de Asistență Socială dacă survin modificări în ceea ce privește numărul de membri ai familiei sau cuantumul veniturilor obținute, în sens contrar riscând să fie excluse de pe lista beneficiarilor. Beneficiarii programului trebuie să știe că și banii obținuți din diferite vânzări de bunuri se adaugă la venituri.

O nouă tranșă de tichete, ultima pe acest an, se va acorda în luna decembrie, înaintea sărbătorii Crăciunului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0