Se construiește un bloc pentru medici și se așteaptă fonduri pentru două blocuri pentru tineri

HomeSocial

Se construiește un bloc pentru medici și se așteaptă fonduri pentru două blocuri pentru tineri

 

 

Conducerea administrației publice locale anunță că din această vară ar putea demara lucrările de construire a unui bloc de locuințe destinat medicilor. Pentru alte patru blocuri, Primăria municipiului Roman a trimis către Agenția Națională de Locuințe (ANL) documentațiile necesare semnării contractelor și alocării fondurilor necesare.

Blocurile pentru care s-au făcut demersuri încă de anul trecut ar urma să fie construite tot în cartierul Vasile Lupu, acolo unde se va amenaja, pe fonduri europene, și un parc. „Mă bucur să știu că un alt proiect urmează să obțină finanțare de la Uniunea Europeană. Este vorba de refacerea kartodromului și transformarea zonei într-un parc, Parcul Zăvoi. În ultimii ani am reușit să dezvoltăm cartierul de pe malul Moldovei și sper ca anul acesta să înceapă construirea, prin ANL, a primului bloc destinat specialiștilor în sănătate, iar tot anul acesta să obținem finanțarea pentru alte două blocuri pentru tineri. Noi am depus documentațiile încă din 2017 și pentru două blocuri cu destinație locuințe de serviciu și unul pentru specialiștii în educație. În zona kartodrom avem teren disponibil pentru zece noi blocuri și, odată cu amenajarea Parcului Zăvoi, putem spune că am reușit să regenerăm această zonă și să oferim tinerilor posibilitatea de a-și crea o viață frumoasă în orașul nostru. Sper că legislația se va modifica și ne va permite să amenajăm și o faleză pe malul Moldovei, astfel încât Romanul să ofere cât mai multe zone de recreere și divertisment”, a declarat primarul Lucian Micu.

Primăria municipiului Roman dispune de terenuri în zona cartierului Vasile Lupu pentru construirea a zece blocuri, dar pentru care trebuie alocate și fonduri din partea ANL. Ultimele trei blocuri destinate tinerilor au fost date în folosință în 2012, pe lista actualizată acum de solicitări de a primi o locuință numărându-se 97 de persoane.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Initiativa este buna,dar nu cred ca vreun doctor ar DORI sa locuiasca pe malul Moldovei pentruca in CV-ul doctorului mu este prevazuta meseria de pescar .Daca vreti neaparat sa ajutati aceasta categorie sociala construiti un bloc in incinta spitalului sau in apropiere unde este suficient spatiu pentru 20 apartamente cu un confort sporit in concordanta cu pozitia sociala a profesiei,identic ca la unii preoti ce au locuinta in curtea bisericii pentru care se asigura fondurile necesare..Apartamentele sa fie dotate cu toate utilitatile din bucatarie si baie si doar in aceste contitii un medic de valoare ar fi interesat de inchirierea unui apartament si a poposi in targul nostru.

  • alex alex 6 ani ago

    Spitalul are apartamente neocupate in blocul cu bulina,e lipsa de doritori.Chiar e nevoie de bloc nou????Sau numai va aflati in treaba?

  • Domnulei alex alex ,dumneata nu ai citit articolul si faci comentarii pe neve. In articol se arata ca se va construi de primarie un bloc special pentru medici prin ANL pe malul Moldovei si la acesta am facut referire,asa ca nu mai scrie in dorul LELI.