HomeSocial

Se caută sponsori pentru Spitalul de Psihiatrie

Oamenii de afaceri și societățile comerciale sînt îndemnate să sprijine activitățile din acest spital.

 

 

Marți, 28 februarie, la Spitalul de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae” (foto) a avut loc ședința Consiliului de Administrație al acestei instituții. Pe ordinea de zi s-au aflat discutarea bugetului alocat spitalului, precum și raportul pe anul 2011 al managerului spitalului, medicul Anca Hîncu.

Membrii Consiliului de Administrație au apreciat activitatea managerului spitalului ca fiind una foarte bună și au căutat soluții printru sprijinirea instituției în activitățile pe care intenționează să le organizeze.
Astfel, una din soluțiile propuse a fost găsirea unor sponsori care să doteze cu mobilier sau să sprijine în orice fel spitalul. Medicul Anca Hîncu intenționează să înființeze, în cadrul spitalului, un atelier în care să muncească pacienții spitalului, folosind, în acest fel, terapia ocupațională, atelierul urmînd să aducă și fonduri la bugetul propriu.

Din punctul nostru de vedere, activitatea managerului spitalului a fost apreciată ca fiind foarte bună, întrucît, deși fondurile au fost destul de mici, doctorița Anca Hîncu s-a încadrat în parametrii fixați. Și Consiliul Județean Neamț (CJ) a contribuit cu fonduri, avînd în vedere că, după descentralizare, Spitalul de Psihiatrie a trecut în subordinea CJ. Acum, conducerea spitalului trebuie să se adreseze Ministerului Sănătății pentru bani care vor fi investiți în aparatură. Din păcate, sînt multe probleme de rezolvat. De exemplu, ar mai trebui 30 de paturi și 60 de noptiere. Mai mult, managerul spitalului a propus înființarea unui atelier pentru probleme de medicină ocupațională. Mulți dintre pacienți au avut o meserie, unii au fost tîmplari, alții au fost cizmari. Se încearcă înființarea unui astfel de atelier, care să aducă și venituri proprii spitalului, dar acesta trebuie dotat. Facem un apel către societățile comerciale și oamenii de afaceri, care pot oferi sponsorizări, să sprijine acest spital în orice fel„, a declarat jurist Valerică Frățilă, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0