Prima paginăRoman

Se caută băieți care joacă teatru

Dimensiune text

Cîteva zeci de elevi de liceu din Roman, pasionați de teatru, s-au prezentat la preselecțiile organizate de Trupa de teatru „Gong” în fiecare duminică din luna octombrie.

 

 

Dincolo de miza întîlnirii, un loc în celebra trupă care a adunat deja în palmares numeroase premii și diplome în festivaluri și concursuri, tinerii au avut posibilitatea de a participa la ateliere de lucru, au făcut exerciții de improvizație, de memorizare, de atenție și au descoperit, cu ajutorul membrilor cu experiență din cadrul trupei, ce se ascunde în spatele spectacolelor de pe scenă.
Pe lîngă aptitudinile necesare pentru a juca pe scenă, o condiție obligatorie este aceea de a iubi teatrul și de a fi dispuși să renunțe la o parte din timpul lor și la o parte din activitățile lor preferate pentru a participa la repetiții și spectacole. Am organizat atelierele de teatru pentru că am dorit ca toți cei care doresc să se apropie de lumea teatrului să cunoască mai mult decît se vede pe scenă. Poate nu toți cei care participă la preselecție și nici toți cei care sînt acum membri în trupă  vor fi actori profesioniști, dar sînt convinsă că lucrurile pe care le-au învățat în cadrul atelierului le vor folosi în plan personal, de la faptul că vor ști să privească o piesă de teatru, pînă la descoperirea unor calități personale„, a spus profesoara Cătălina Bostan, coordonatorul trupei „Gong”.

Preselecțiile se vor încheia în ultima duminică din octombrie, după care, noii intrați în trupă vor participa la cîteva stagii de pregătire înainte de a fi stabilit repertoriul pentru spectacolele din stagiunea viitoare. „Din păcate, prea puțini băieți se îndreaptă către teatru, nu au suficient curaj pentru a se exprima pe scenă. Este adevărat că arta dramatică nici nu este foarte populară la Roman, nu avem stagiune permanentă și nici prea multe ateliere de lucru în acest domeniu, ceea ce face ca și percepția tinerilor despre acest domeniu să nu fie cea reală„, a spus regizorul Cătălina Bostan.

În această toamnă, unul dintre membrii trupei „Gong”, Vlad Ianuș, a fost admis la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „Ion Luca Caragiale” din București.

COMENTARII

WORDPRESS: 0