HomeActualitate

Se caută 160 de viitori jandarmi

Jandarmeria Română recrutează tineri pentru o carieră în cadrul MAI.

 

 

Tinerii care termină liceul anul acesta au posibilitatea de a continua studiile în instituții de învățământ ale Jandarmeriei Române. În 2013, 160 de locuri din instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost scoase la concurs pentru viitorii jandarmi.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de Poliție, specializarea „Ordine și siguranță publică”, oferă 50 locuri, învățământ de zi, din care 48 de locuri pentru cetățeni de etnie română, un loc pentru rromi și un loc pentru alte minorități. Durata studiilor este de trei ani.

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani scoate la concurs 60 locuri, din care 55 locuri pentru cetățeni de etnie română, un loc pentru cetățeni de etnie rromă și patru locuri pentru Serviciul de Protecție și Pază (SPP). Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni oferă 50 locuri, toate pentru cetățeni de etnie română. Durata studiilor este de doi ani.

Candidații trebuie sa îndeplinească mai multe condiții, cumulativ. Aceștia trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română scris și vorbit, să fie absolvenți de liceu cu diploma de bacalaureat, să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ, să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8,00, să fie declarați apt medical, fizic și psihic, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni și să aibă înălțimea de minimum 1,70 metri bărbații și 1,65 metri femeile. Candidații care optează pentru admiterea într-o instituție de învățământ universitar pot participa și la concursul de admitere în una din școlile de subofițeri.

Pentru informații suplimentare referitoare la condițiile de participare la concurs, conținutului dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea concursurilor de admitere, puteți accesa paginile de internet ale instituțiilor de învățământ, precum și pagina de internet a Jandarmeriei Române – www.jandarmeriaromana.ro. De asemeni, puteți obține informații la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, din Piatra Neamț, strada V.A. Ureche nr. 4 – 6, sau la telefon 0233/230391, interior 24535, 24407.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0