Prima paginăSocialEducatie

„Scrisoare din Basarabia”, la „Danubiana”

Dimensiune text

basarab02Elevii din Republica Moldova care studiază la Colegiul Tehnic „Danubiana” au organizat simpozionul „Scrisoare din Basarabia”, dedicat aniversării a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Pe 27 martie, când istoria consemnează 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, cei zece elevi din Republica Moldova, aflaţi la studii la Roman, la Colegiul Tehnic „Danubiana”, şi-au invitat colegii la o simbolică plimbare peste Prut. Simpozionul, intitulat „Scrisoare din Basarabia” şi coordonat de profesoara Cristina Păun, a cuprins prezentări privind istoria Basarabiei, imagini ale unor importante obiective culturale şi turistice de dincolo de Prut, o rememorare a celebrelor poduri de flori, precum şi un spectacol de cântec şi poezie inspirat din creaţia poetului Grigore Vieru.

basarab03„Ne aflăm, astăzi, în faţa unui moment important pentru istoria noastră comună. Cu 96 de ani în urmă, la 27 martie 1918, cei mai curajoşi şi mai responsabili politicieni pe care i-a avut Basarabia au votat democratic, în organul legiuitor Sfatul Țării, cel mai măreţ act politic al Basarabiei – Actul Unirii Basarabiei cu Patria Mamă, România, prin care s-a declanşat Marea Unire a întregului neam românesc. Pentru a marca acest moment, noi ne-am invitat colegii de dincoace de Prut la o călătorie virtuală şi o incursiune artistică prin ţara noastră dragă. Ne bucurăm că am avut ocazia de a le prezenta colegilor de clasă câteva din valorile şi tradiţile noastre”, a spus Aura Gârlovan.

„Ne-am dorit să subliniem importanţa şi dimensiunile istorice ale destinului Basarabiei în contextul zilei de 27 martie şi, în acelaşi timp, să oferim o mică sărbătoare elevilor noştri din Moldova. Acest simpozion este la a doua ediţie în şcoala noastră şi s-a bucurat de aprecierea elevilor şi profesorilor participanţi”, a precizat profesoara Cristina Păun.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0