Prima paginăSocialEducatie

Școlile postliceale din Roman caută absolvenţi

Dimensiune text

Cursurile acestor şcoli pot fi urmate de absolvenţi cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Absolvenţii de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, care nu pot să urmeze cursuri universitare sau nu-şi găsesc un loc de muncă, pot urma o şcoală postliceală, de doi sau trei ani. Cele mai căutate sunt şcolile postliceale cu profil sanitar. Oferta educaţională pentru anul şcolar 2014 – 2015 a Școlii Postliceale Sanitară „Moldova”, o unitate de învăţământ privată cu durata de trei ani, este de 150 de locuri pentru calificarea asistent medical generalist şi 90 de locuri pentru calificarea asistent medical de farmacie. Media 9,00 la bacalaureat scuteşte 50% din taxa de şcolarizare în primul an de studiu.

Școala Postliceală Sanitară „Preuniversitaria Roman Muşat” face înscrieri pentru anul anul şcolar 2014 – 2015 la calificările asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie. Înscrierile se fac până pe 29 august, la sediul din Roman, de pe strada Tineretului.

Ambele şcoli postliceale organizează cursuri cu frecvenţă, în regim de taxă.

Candidaţii care vor să urmeze cursuri în domeniile economic şi industrie alimentară pot opta pentru şcoli postliceale din cadrul liceelor, cu durata de doi ani.

Persoanele care vor să se perfecţioneze în domeniul contabilităţii au şansa să urmeze cursurile şcolii postliceale din cadrul Colegiului Tehnic „Danubiana”. Liceul a scos la concurs 28 de locuri pentru calificarea asistent de gestiune. „Cursurile sunt cu frecvenţă şi sunt gratuite. Este o calificare atractivă, din care absolvenţii pot face chiar o profesie”, a precizat profesorul Leonard Vacaru, directorul Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din localitatea Horia va organiza, din toamnă, cursuri la specializarea industrie alimentară pentru calificarea tehnician în controlul produselor agroalimentare. Școala postliceală de la liceul din Horia funcţionează fără întrerupere din anul 2005, specializarea industrie alimentară fiind căutată atât de cei care lucrează în comerţ, cât şi de proaspeţii absolvenţii ai claselor a XII-a.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Pundjab 7 ani

    Domnule Inspector, elevati’i pe culmile de glorie ale comertului „new-communiste”caci, asta stiu cu maiestrie sa faca cel mai bine(printre altele) odraslele co-nationalilor nostri, mai ales cei din capital Moldovei de „jos”!!!.

  • romascan 7 ani

    mai pundjab,cred ca trebuie sa ne traduci,ceea ce ai vrut tu sa scrii,nu te poate nimeni intelege,,,peviitor fii mai logic in ce vrei sa comentezi.

  • Mama omida 7 ani

    Probabil in traducere e ca foștii comuniști fac bani pe banda din scoli de doi lei !!!!