Școlile din Roman, în scenariul verde și din 17 mai. Cum vor funcționa săptămâna viitoare școlile județ

HomeSocial

Școlile din Roman, în scenariul verde și din 17 mai. Cum vor funcționa săptămâna viitoare școlile județ

Prefectura Neamț a anunțat vineri, 14 mai, modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, începând de luni, 17 mai.

Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Documentul are în vedere noile prevederi ale Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății, privind trecerea la două scenarii de funcționare pentru școli, verde și galben – față de cele trei scenarii aplicate în primul semestru.

Pentru municipiul Roman, școlile vor fi și de luni, 17 mai, în scenariul verde. Conform noului Ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății din 29 aprilie (ce modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2), de luni, 17 mai, în unitățile de învățământ din Roman vor veni la școală toți preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – la fel ca în toate localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1 la 1.000 de locuitori, între care se află și municipiul Roman, din data de 2 mai.

În școlile din județul Neamț aflate în scenariul galben, din localitățile în care incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1 la 1.000, vor veni la școală de luni, 17 mai, preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și toți elevii din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în tim ce ceilalți elevi vor desfășura orele în regim online.

În județul Neamț, de luni, 17 mai, 270 de școli vor funcționa în scenariul verde, iar 53 în scenariul galben (față de 54 în această săptămână). Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 17 mai, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă în format pdf disponibilă și la acest link):

anexa14mai

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0