Prima paginăActualitateRural

Școală nouă pentru copiii din Băneasa

Dimensiune text

Autorităţile locale din Bozieni au alocat 130.000 de lei pentru construcţia unei noi şcoli în cel mai mic sat al comunei.

Copiii din Băneasa, comuna Bozieni, vor avea o şcoală nouă. În prezent, cei 19 preşcolari şi elevi învaţă în regim de dublu simultan, într-o clădire veche de aproape 150 de ani, în care autorităţile locale nu au investit niciun ban pentru reabilitare. Regretatul om de afaceri Culiţă Tărâţă, fiu al comunei Bozieni, a făcut o promisiune pe care nu a mai putut-o duce la bun sfârşit: dorea să construiască o şcoală nouă pentru copiii din satul Băneasa, de care îl lega amintirea primului loc de muncă.

Dorinţa omului de afaceri va fi transpusă în fapte de autorităţile locale de la Bozieni. „Actuala clădire a şcolii este foarte veche, construită din paiantă. Orice reparaţie înseamnă bani aruncaţi în vânt. Am alocat pentru acest an suma de 130.000 de lei pentru construcţia unei noi şcoli la Băneasa. Clădirea va avea două săli de clasă, cancelarie şi grup social”, a precizat Doinel Grumezescu (foto), primarul comunei Bozieni.

Băneasa este cel mai mic sat al comunei Bozieni, fiind situat la 12 kilometri de satul reşedinţă. Satul numără 53 de suflete, din care 19 copii de vârstă şcolară. Școala este singura instituţie publică a satului, dar funcţionează în aceeaşi clădire cu prăvălia sătească.

Fonduri de la bugetul local au fost alocate şi pentru alte şcoli din comună, pentru diverse lucrări de reabilitare: 200.000 de lei pentru anveloparea Școlii Gimnaziale din Bozieni, câte 30.000 de lei pentru schimbarea acoperişurilor la corpul vechi al şcolii din satul Crăieşti, respectiv la şcoala din satul Iucşa.

COMENTARII

WORDPRESS: 0