HomeSocialEducatie

Școală englezească pentru un profesor romaşcan

Cristina Pintili, profesor de limba engleză la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”, a participat la un curs de formare în Scoţia, finanţat din fonduri europene.

Cristina Pintili, profesor de limba engleză la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia, a participat la un curs de formare adresat profesorilor de limba engleză din întreaga Europă, desfăşurat la Dunfermline, în regiunea Fife, Scoţia. La acest curs au participat profesori din Germania, Austria, Spania, Lituania, Italia, Polonia, Cehia, România, Grecia şi Suedia. Cursul a vizat dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză a cadrelor didactice participante, acumularea de noi cunoştinţe şi însuşirea a noi metode de predare a limbilor străine în şcoli, familiarizarea cu elementele de cultură şi civilizaţie britanică, precum şi cu schimbările apărute în limba engleză în ultimii ani.

Programul cursului a cuprins activităţi precum ateliere de lucru pe tema predării limbii engleze ca limbă străină, lecţii ilustrate despre istoria Scoţiei, lectură de poezie şi proză – Robert Burns, autor naţional, vizite la Muzeul Naţional şi la Galeria Naţională a Scoţiei, vizite educative la biblioteca din Dunfermline, precum şi în capitala Scoţiei, Edinburgh. „A fost o experienţă unică pentru mine. În momentul în care am optat pentru un curs în Marea Britanie, am avut în vedere faptul că voi avea şansa de a-mi îmbogăţi cunoştinţele legate de cultura şi civilizaţia britanică, element esenţial în meseria pe care o practic, dar şi faptul că voi avea ocazia să aflu mai multe lucruri despre sistemul educaţional britanic”, a spus profesoara Cristina Pintili.

Participarea la curs a reprezentat, pentru profesoara de la Horia, posibilitatea de a împărtăşi cu colegi din întreaga Europă experienţe din meseria de dascăl, deschizând oportunităţi de colaborare viitoare. „Am dobândit în urma acestui curs cunoştinţe noi în ce priveşte metodele şi tehnicile moderne utilizate în predarea limbilor străine şi intenţionez să le aplic la clasele la care predau, pentru a-i face pe elevi să fie mult mai atraşi de învăţarea limbii engleze. O experienţă inedită a constituit-o şi faptul că am locuit, în această perioadă, la o familie de scoţieni. Aşa am avut ocazia să observ îndeaproape stilul lor de viaţă, obiceiurile şi tradiţiile acestora, dar şi obiceiurile culinare, care sunt, în mare parte, diferite de ale noastre”, a spus profesoara Cristina Pintili.

Pentru participarea la acest proiect, 80% din fonduri au fost alocate de către Uniunea Europeană, prin programul de „Învăţare pe tot parcursul vieţii”. Programele existente acum, de tip Comenius, Grundtvig, Tineret în Acţiune, Leonardo şi Jean Monet vor fi reunite, din 2014, într-un singur program, Erasmus, cu o variantă simplificată de accesare, care pune accent pe construirea de parteneriate educaţionale.

Comentarii

WORDPRESS: 0