HomeSocialEducatie

Şcoală de Vară la Fundaţia Umanitară „Pacea”

Sediul Fundaţiei Umanitare „Pacea” a fost gazda Şcolii de vară, un proiect de voluntariat realizat în parteneriat cu Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Primăria Municipiului Roman.

PACEA - foto 1Programul a fost frecventat de peste 30 de copii de etnie rromă, care au desfăşurat multiple şi atractive activităţi. „Desfăşurat de la jumătatea lunii iunie, proiectul este un demers educaţional şi terapeutic care a presupus activităţi de recreere, educaţie plastică şi jocuri didactice menite să ajute copiii rromi care provin din medii sărace să evite abandonul şcolar, să se integreze cât mai bine din punct de vedere social şi să-i conştientizeze pe părinţi privind necesitatea educaţiei pentru viitorul copiilor lor”, a precizat părintele Emilian Antal, preşedintele Fundaţiei Umanitare „Pacea”.

Alături de întreg personalul Fundaţiei Umanitare „Pacea”, s-au implicat în acest proiect şi cadre didactice din Roman şi zona limitrofă oraşului: Hermina Imbrişcă şi Mihaela Ţuscanu (Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache”), Simona Enăşoaie şi Maria Tancău (Şcoala Gimnazială  din comuna Gherăeşti).

Comentarii

WORDPRESS: 0