Școală de vară în Parohia Horia

HomeSocial

Școală de vară în Parohia Horia

 

În perioada 10-19 august, Parohia Horia, în colaborare cu Protopopiatul Roman, a desfăşurat un program socio-educativ în cadrul  „Şcolii de vară” pentru tinerii din această comunitate, care au participat la programul liturgic şi s-au implicat în activităţile culturale derulate de biserică de-a lungul anului.

În acest proiect au fost implicaţi 120 de copii, cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani, cărora li s-a oferit o alternativă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanţei şcolare. În această perioadă au fost derulate activităţi diferenţiate pe categorii de vârstă, în vederea dezvoltării unor abilităţi practice, de cunoaştere, artistice şi de socializare, în spiritul promovării valorilor moral – creştine, dar şi activităţi sportive. Spaţiul desfăşurării acestor activităţi recreative a fost biserica din satul Horia, Protopopiatul Roman.

„O mare bucurie şi o vădită emoţie au trăit copiii vineri, 19 august, la finalul Școlii de vară, odată cu premierea tuturor participanţilor la aceste activităţi. Tot cu acest prilej a avut loc şi premierea celor mai buni tineri biciclişti, care au participat la concursul organizat vineri de Parohia Horia, probă la care s-au înscris peste 40 de copii”, a afirmat părintele protopop Dragoş Munteanu, care a înmânat câştigătorilor, din partea preoţilor slujitori la această parohie, diplome, medalii şi câte o sumă de bani.

„Suntem bucuroşi să organizăm astfel de activităţi recreative dedicate copiilor din comunitatea noastă. În fiecare an, cei mai tineri creştini participă cu entuziasm la aceste întâlniri, dovedindu-şi îndemânarea şi dorinţa de a fi mai buni în relaţia cu semenii  lor”, a spus parohul Gheorghe Smerea.

scoala de vara horia 1

scoala de vara horia 2

scoala de vara horia 3

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0