Home

SCM Petrotub încearcă găsirea formulei de echipă

SCM Petrotub Roman a jucat o partidă amicală la Paşcani, în care antrenorul Valentin Avădanei a folosit toţi jucătorii avuţi la dispoziţie. Meciul a constituit şi o ultimă verificare înaintea partidei de Cupă, de miercuri, 31 iulie.

Până la începutul noii ediţii de campionat a Ligii a treia la fotbal au rămas ceva mai mult de două săptămâni, timp în care antrenorul principal al SCM Petrotub Roman încearcă să stabilească lotul cu care va lua startul. În acest context, echipa romaşcană a susţinut, vineri, un joc de verificare, în deplasare, cu CSM Kosarom Paşcani, colegă de serie, formaţie care este pregătită acum de cunoscutul Vasile Simionaş. Echipa gazdă a învins cu 1-0 (1-0), într-un meci în care Avădanei a folosit toţi jucătorii valizi avuţi la dispoziţie, adică 23, inclusiv câţiva fotbalişti aflaţi în probe. Doi dintre ei, Dornescu şi Chirilă, nu au putut juca, fiind accidentaţi.

Valentin Avădanei a încercat, cu prilejul amintit, o nouă formulă de joc, 1-4-2-3-1, faţă de cea în care a evoluat SCM Petrotub în campionatul precedent. Tehnicianul venit de la Ceahlăul II Piatra Neamţ a început partida cu jucătorii mai experimantaţi: Ciuclea – Vlaicu, Ghidarcia, Marin, Lupuşoru – Petrila, Ciobanu – Pătraşcu, Popa, Sofronie – Harbuzaru. În partea secundă a jocului a mai fost păstrat pe teren doar Ciobanu, trecut fundaş în noua formulă: Rusu – Gafiţa, Ciobanu, Carnariu, Stahie, Mateiuc, Pandelescu, Menghia, Țapu, Talpalariu, Alexandru. Au mai intrat Damian şi Rotariu.scm petrotub

„Am făcut o primă parte a jocului mai bună, după care, în cea de a doua, au intrat jucătorii mai tineri. În ansamblu, jocul a fost unul echilibrat, de luptă, fără cine ştie ce veleităţi spectaculare şi cu puţine ocazii de gol. Ei au marcat din lovitură liberă, iar oportunităţile noastre de a înscrie le-au aparţinut lui Popa şi lui Marin, cel de al doilea printr-o lovitură de cap. După cantonamentul în care s-a pus accentul pe pregătirea fizică, s-a văzut o oarecare stare de oboseală. S-a cunoscut revenirea lui Marin, accidentat o lungă perioadă în sezonul competiţional trecut. De asemenea, Petrila a început să reintre în jocul său, iar Sofronie poate fi şi el considerat un câştig”, a declarat antrenorul secund romaşcan Iosif Susanu.

Luni, fotbaliştii de la SCM Petrotub vor avea două şedinţe de antrenament, iar marţi – încă una. Va urma, miercuri, 31 iulie, meciul din Cupa României de la Gârceni, partidă care va începe la ora 17.30.

„Practic, rezultatul partidei amicale de la Paşcani nu contează prea mult, dar, sigur, nu îmi convine. În general, mă interesează rezultatul, chiar dacă este joc amical. Am vrut să văd şi cum se prezintă jucătorii aduşi în probe, Rusu, Pandelescu. Nu sunt peste cei pe care îi avem şi am renunţat la ei. Am început meciul cu jucătorii de bază. În partea a doua a acestuia am stat în tribună, să văd jocul şi din alt unghi şi să văd calitatea jucătorilor. Mi-ar fi atras atenţia cei testaţi, dacă ar fi arătat ceva deosebit. Un jucător bun sare în ochi imediat, ceea ce nu s-a întâmplat. În mare, lotul este conturat. Vor rămâne 22. În caz că va mai apărea vreun jucător mai de soi, bineînţeles că vom încerca să-l ţinem în lot. Sper să mai facem câteva jocuri de verificare până la începerea campionatului, unul dintre ele fiind cel de vinerea viitoare, de la Moineşti. Până atunci, avem meciul de Cupă de la Gârceni şi sper să ne calificăm”, a declarat antrenorul principal Valentin Avădanei.

Comentarii

WORDPRESS: 0