Schimbări mici, dar cu efect mare: cum îţi poţi transforma casa fără investiții mari

HomeAdvertorial

Schimbări mici, dar cu efect mare: cum îţi poţi transforma casa fără investiții mari

Acasă ar trebui să fie locul în care te simţi cel mai bine, unde îţi găseşti liniştea şi starea de bine. De aceea, este important să acorzi atenţie designului interior al locuinţei, indiferent de cât de des alegi să renovezi. Vestea bună este că există soluţii pentru a face mici transformări în casă, fără să fie nevoie să chemi echipe de muncitori sau să transformi locuinţa într-un şantier.

Iată câteva idei simple pentru a-ţi transforma casa într-un loc mai primitor, fără să faci mari investiţii:

Un alt mobilier pentru baie

Amenajarea băii implica deseori un proces laborios. Verificarea instalaţiei sanitare, alegerea unor finisaje rezistente la umezeală, dar şi realizarea hidroizolaţiei şi instalarea obiectelor sanitare durează de obicei destul de mult. Astfel, dacă îţi doreşti să faci câteva schimbări de amenajare în baie, nu este cea mai bună idee să te ocupi de finisaje sau obiecte sanitare, precum cada sau cabina de duş.

O schimbare mică pe care o poţi face, fără să cheltui sume mari de bani sau să depui prea mult efort este instalarea unui mobilier de baie diferit. Există o mulţime de modele de mobilier pentru baie din care poţi alege, de la dulapuri suspendate şi până la etajere colorate sau oglinzi cu rame diverse. Nici măcar nu trebuie neapărat să înlocuieşti complet mobilierul vechi. Poţi adăuga corpuri noi, o oglindă diferită sau câteva rafturi extra.

Mai puţine obiecte de mobilier

Micile schimbări în casă nu trebuie neapărat să includă noi achiziţii. Poţi transforma atmosfera din locuinţa atunci când renunţi la obiectele de mobilier care ocupa spaţiu inutil, care nu mai sunt funcţionale sau de care n-ai nevoie. Ce poţi face cu mobilierul care nu îţi mai trebuie? Ei bine, dacă acesta este într-o stare bună, îl poţi dona. Foloseşte-te de platformele online pentru a căuta organizaţii ce primesc astfel de donaţii sau persoane fizice care sunt dispuse să ridice piesele de mobilier.

Accesorii noi pentru dormitor

Dormitorul este o cameră ce trebuie să îţi inspire relaxare, stare de linişte şi voie bună. Vestea bună este că nu trebuie să schimbi întregul mobilier pentru a da un suflu nou camerei, ci poţi doar să achiziţionezi accesorii noi. Poţi începe cu lenjeria pentru pat. O lenjerie de pat din materiale de calitate, în nuanţe precum alb, bej, bleumarin sau în culori calde te poate ajuta să creezi acea atmosferă plăcută care te îmbie la relaxare. Poţi adăuga şi câteva perne decorative. Pernele decorative nu schimba doar aspectul estetic, ci te pot ajuta şi să te odihneşti mai bine.

Un suflu nou pentru finisaje

Schimbarea finisajelor este un proces de durată şi implică atât costuri semnificative, cât şi efort. Dacă simţi totuşi nevoia de a schimba culoarea faianţei din bucătărie sau a gresiei de pe hol, există câteva soluţii simple. Este vorba despre autocolant sau plăci decorative din PVC. Acestea se aplică uşor, fără să fie nevoie să apelezi la meşteri şi au preţuri prietenoase.

Rearanjarea pieselor de mobilier în camere

O altă schimbare mică, dar cu super efecte este rearanjarea pieselor de mobilier existente. Poţi schimba locul patului său al canapelei, să modifici aranjarea mobilierului modular sau chiar să muţi fiecare piesă de mobilier dintr-o cameră într-un loc diferit. Această schimbare poate transforma complet o cameră, iar tu să te simţi ca într-o casă complet reamenajata, fără să fie nevoie să investeşti bani în noi piese mobilier.

Schimbarea decoraţiunilor

Decoraţiunile contribuie şi ele la atmosfera dintr-o casă, de aceea poţi să faci modificări în amenajarea casei cu ajutorul unor noi piese de decor. Există o mulţime de piese de decor din care poţi alege, de la tablouri şi rame foto şi până la pături colorate, plante de apartament sau vaze cu flori.

Dacă îţi doreşti să te simţi mai bine la tine acasă, atunci este momentul pentru câteva mici schimbări. Începe prin a scăpa de mobila de care nu mai ai nevoie, rearanjează piesele deja existente sau alege să schimbi decoraţiunile. În acest fel, vei schimba atmosfera casei fără prea mari bătăi de cap.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0