HomeNeamt

Schimbări la Prefectura Neamț

Prefectul Mihai Archip a trecut prin urechile acului, protejat de calitatea de înalt funcționar public. Subprefectul Vasile Șendrea a fost schimbat din funcție, fiind înlocuit de Daniela Soroceanu, fost director al Casei de Sănătate Neamț.

Noul Guvern al României, condus de Victor Ponta, a decis, în prima ședință de Guvern, care s-a desfășurat marți, schimbarea tuturor prefecților și subprefecților. Decizia era previzibilă, în condițiile în care Victor Ponta anunțase acest lucru înainte de a deveni prim-ministru al României. Motivarea acestui gest a venit prin faptul că prefecții și subprefecții trebuie să reprezinte Guvernul. Mihai Archip, prefect al județului Neamț, nu știa de hotărîrea de Guvern.

„Nu știu nimic, nu am aflat ce s-a hotărît în cadrul ședinței de Guvern. Dar nu mă surprinde, mă așteptam la așa ceva”, a declarat Mihai Archip.

Ziarul de Roman deține, în exclusivitate, informația conform căreia actualul prefect rămîne în funcție, fiind protejat de calitatea de înalt funcționar public. Pentru a se proteja suplimentar, actualul prefect intră în concendiu de odihnă pe perioada desfășurării alegerilor locale.  În schimb, subprefectul Vasile Șendrea a fost schimbat din funcție și va fi înlocuit cu Daniela Soroceanu, fost director al Casei de Sănătate Neamț. Decizia Guvernului Ponta a atras observații din partea sa:

„Era de așteptat. S-a tot vorbit despre depolitizarea administrației publice, dar nimeni nu are interes să respecte această lege”.

Comentarii

WORDPRESS: 0