Prima paginăNeamt

Schimbări la Consiliul Județean

Dimensiune text

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Culiță Tărîță, va schimba, la începutul săptămînii viitoare, componența a numeroase consilii de administrație, comitete sau comisii. Consilierii județeni din vechiul mandat nu mai pot fi membri ai consiliilor de administrație sau ai comisiilor din care au făcut parte în ultimii patru ani. Locul lor va fi luat de noii aleși județeni.

 

Luni, noii consilieri ai Consiliului Județean Neamț se vor întruni în prima ședință ordinară din acest mandat. Pe ordinea de zi a ședinței, care va începe la ora 10.00, se află nu mai puțin de 37 de proiecte de hotărîre, inclusiv punctul „diverse”. Cele mai multe proiecte se referă la modificări ale unor hotărîri anterioare de Consiliu Județean. Astfel, noii consilieri vor trebui să decidă cine va face parte din comisiile care monitorizează activitatea entităților juridice care sînt subordonate Consiliului Județean Neamț.

La nivelul forului legislativ județean vor funcționa, ca și pînă acum, cinci comisii de specialitate pe principalele domenii de activitate, fiecare comisie fiind formată din șapte membri, adică șapte consilieri județeni.

Pe lîngă aceste comisii, reprezentanți ai CJ Neamț vor fi prezenți în cadrul adunărilor generale ale acționarilor (AGA) ale agenților economici de interes județean, în cadrul consiliilor de administrație ale Casei de Asigurări de Sănătate Neamț și ale spitalelor din județ, precum și în cadrul comitetelor directoare ale centrelor rezidențiale pentru persoanele cu handicap sau în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățămînt special din județul Neamț.

Consilierii județeni vor trebui să desemneze reprezentanți și în cadrul consiliilor de administrație ale instituțiilor de cultură de interes județean. De asemenea, CJ Neamț va avea cîte un reprezentant în cadrul adunărilor generale a asociațiilor de dezvoltare intracomunitară ECONEAMȚ, URBANTRANS, EURONEST, Roman Metropolitan și CUIEJDEL.

Luni vor fi discutate și unele modificări aduse unor contracte de asociere între CJ Neamț și diverse instituții din județ, inclusiv contractul de asociere cu municipiul Roman, prin care la Spitalul de Urgență vor fi achiziționate patru ascensoare.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0