HomeActualitate

Schimbări în Consiliul Județean

Deputații Ionel Arsene și Dorinel Ursărescu au fost înlocuiți, miercuri, din funcțiile de consilieri județeni, dar și din consiliile de administrație din care au făcut parte. În urma acestor modificări, Bogdan Onu a fost numit ca reprezentant al Consiliului Județean (CJ) în cadrul Adunării Reprezentanților a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Neamț. A fost aprobat și programul de transport interjudețean de persoane.

 

 

În cadrul comitetelor directoare ale centrelor rezidențiale pentru persoanele cu handicap, care aparțin CJ Neamț, Ionel Arsene a fost înlocuit cu Radu Tudorel. Locul lui Dorinel Ursărescu din consiliile de administrație (CA) ale unităților de învățământ special a fost ocupat de Gabriel Lucian Vișan, iar membru CA la instituțiile de cultură a fost numit, în locul lui Ionel Arsene, social-democratul Adrian Bourceanu.

Radu Stejărel

Radu Stejărel

Din CA al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Roman Metropolitan” va face parte Mihai Alexandru, liderul PC Neamț și înlocuitorul lui Dorinel Ursărescu în CJ Neamț și în cadrul acestui consiliu.

Mai multe discuții au fost înainte de aprobarea regulamentului și caietului de sarcini, dar și a programului serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate. Până la urmă, proiectul a fost aprobat cu două amendamente care au vizat curse regulate din zona Târgu Neamț.

 

Mihai Alexandru

Mihai Alexandru

O altă problemă care s-a adus în atenție a fost reprezentată de condițiile de transport. „Noi, cei de la această masă, nu folosim transportul în comun pentru a ne deplasa. Dar, în urmă cu șase ani, am fost nevoit să apelez la așa ceva și m-am îngrozit. Aș vrea să punem o condiție operatorilor de transport, pentru ca aceștia să fie mai exigenți în ceea ce privește condițiile de transport. Să nu înghită călătorii fum și praf din cauza mașinilor vechi„, a spus consilierul Constantin Iacoban.
În replică, președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, a spus că vor fi efectuate controale periodice, inclusiv cu Garda Financiară.

Comentarii

WORDPRESS: 2
 • LEUSTEAN 11 ani ago

  DE CE NU APARE O LEGE SA NU MAI POTI CANDIDA DECAT O SINGURA DATA ?!
  AR TREBUI UN SINGUR MANDAT LA BORCANUL CU „MIERE ” PENTRU TOATA LUMEA !
  De ce toti din Politica Romaneasca dupa UN MANDAT …MAI VOR SA REVINA , AL DOI-LEA , AL TREI-LEA ..AL PATRU-LEA …FARA NUMAR ??? mai ales cei care NU AU FACUT NIMIC REAL PT NOROD SI TARA ??????
  Treziti-va ma odata , ce n a i b a …. zici ca toata tara e Hipnotizata ….

 • Harakiri 11 ani ago

  „Pleaca ai nostri, vin ai nostri”.Dupa 4 ani, e invers. Problema nu-i a lor, a celor care vor mandate „fara numar”, ci a votantilor care-i accepta. De aceea nu poate fi elaborata o astfel de restrictie legislativa ; ar insemna sa-i ingradesti alegatorului dreptul de a-si realege schingiuitorul de cite ori vrea el. Pen’ ca asa-i in democratie …