HomeReligie

Schimb de experiență la Institutul Franciscan

Marți, 1 mai, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman a avut loc o întîlnire fraternă dintre frații studenți din cadrul acestui institut și studenții aflați în formare la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfîntul Iosif” din Iași.

 

 

Evenimentul a avut ca scop  cunoașterea reciprocă și o colaborare atît la nivel instituțional, cît și interpersonal. După întîmpinarea oaspeților și salutul de bun venit a urmat celebrarea unei liturghii prezidate de către părintele Ioan Horvat, rectorul de formare al fraților studenți franciscani conventuali, la care au concelebrat părintele Benone Lucaci, rectorul Institutul Teologic din Iași, precum și ceilalți formatori ai celor două institute.

Un al doilea moment al programului l-a constituit organizarea unui meci amical de fotbal între studenții celor două institute, acesta fiind urmat de o agapă frățească, după care s-au îndreptat cu toții spre amfiteatrul institutului, acolo unde au avut ocazia de a-și împărtăși diferite aspecte, trăiri și impresii din experiența vieții formative specifice fiecărui institut. Apoi, participanții au vizitat biblioteca institutului, fiind făcută și o prezentare a fondului de carte și al modului în care acesta a fost constituit.

Comentarii

WORDPRESS: 0