Prima paginăActualitateRural

Satul Băneasa rămâne sub nămeți

Dimensiune text

Localnicii din Băneasa speră ca autorităţile locale să ajungă în cel mai scurt timp şi la ei.

Autorităţile locale de la sate continuă înlăturarea efectelor ninsorii de duminică. Pe drumul judeţean care străbate comuna Boghicea, la intrarea în localitatea reşedinţă, autorităţile locale au acţionat, marţi, pentru scoaterea din nămeţi a trei utilaje din dotarea primăriei surprinse de viscol. „Cu această ocazie curăţăm tot drumul, deoarece traficul se desfăşoară pe un singur fir”, a precizat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Pe drumurile din comuna Boteşti se circulă fără probleme. „Avem trei vole în fiecare sat component al comunei – Boteşti, Barticeşti şi Nisiporeşti – proprietatea unor localnici care deţin societăţi comerciale pe raza comunei. În cazul unor urgenţe medicale, localnicii sunt aduşi la Centrul Medical din Barticeşti”, a declarat Georgeta Blaj, primarul comunei Botești.

În comuna Tămăşeni, ninsoarea şi viscolul nu au ridicat probleme deosebite autorităţilor locale. Pe drumurile publice din comună s-a acţionat cu opt utilaje, şase pe drumurile comunale şi două pe drumurile judeţene.

Drumurile comunale sunt practicabile şi în comuna Pânceşti, cu excepţia satului Ciurea, unde se circulă pe un singur fir. „Vom acţiona cu utilajele şi în satul Ciurea, predispus întotdeauna la înzăpezire, pentru a lărgi drumul”, a precizat Augustin Holmanu, primarul comunei Pânceşti.

Satul Băneasa, din comuna Bozieni, continuă să fie izolat de restul lumii. „Nu am reuşit, luni, să ajungem în satul Băneasa, cu utilajele de deszăpezire. Sperăm ca, în cursul zilei de marţi, să finalizăm şi acţiunea de deszăpezite din acest sat”, a spus Elena Enache, viceprimarul comunei Bozieni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0