Prima paginăActualitate

Satele din Neamț au fost promovate la Tîrgul de Turism Rural al României

Dimensiune text

(P)

Vizitatorii de la Tîrgul de Turism Rural al României de la Brașov au fost încîntați de patrimoniul cultural și natural al județului Neamț, de peisajele pitorești, de monumentele istorice și culturale.

 

Președintele Consiliului Județean Neamț, Mircea Pintilie (foto), a participat, sîmbătă și duminică, la Tîrgul de Turism Rural al României, eveniment desfășurat în Piața Sfatului din Brașov sub denumirea de „Ziua Satului Românesc”.

Mircea Pintilie a deschis lucrările seminarului intitulat „Perspective de dezvoltare a turismului rural și a agroturimului în România”. „În deschiderea acestui seminar am prezentat valorile satelor nemțene și am invitat participanții la un dialog privind modalitățile de dezvoltare în turimul rural și agroturism„, a declarat Mircea Pintilie.

Consiliul Județean Neamț a fost unul din cele șapte consilii prezente la Tîrgul de Turism, alături de reprezentanți din Belgia – Asociația celor mai frumoase sate din Regiunea Valonă -, Germania, Franța și din 50 de sate românești.
Consiliul Județean Neamț a fost prezent cu două standuri amenajate în Piața Sfatului, care s-au bucurat de foarte mare succes: „Sînt mîndru și onorat să pot spune că, în cadrul acestui eveniment, standul județului Neamț s-a bucurat de foarte mare succes. Am fost unul din cele mai vizitate județe, iar dacă s-ar fi făcut o vizualizare a intrărilor în fiecare dintre cele 40 de standuri amenajate, am fi fost, cu siguranță, printre primele trei. Am văzut vizitatori încîntați de patrimoniul cultural și natural al județului Neamț, de peisajele pitorești, de monumentele istorice și culturale„, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, care a precizat: „De un foarte mare succes s-a bucurat și Ansamblul Folcloric «Floricică de la Munte», care a încîntat, realmente, publicul din Piața Sfatului„.

Județul Neamț a fost, de asemenea, reprezentat de al doilea stand în care meșterii populari Costi Lungu, din Humulești, și Iulian Bălan, din Bălțătești, s-au făcut remarcați prin creațiile lor, precum și prin elemente de port popular – cămăși, brîie, trăistuțe, prelucrarea pieilor, covoare, țesături, tapiserii, icoane.
Toate aceste meșteșuguri și tradiții sînt promovate, în fiecare an, în cadrul festivalurilor de gen organizate în județ sau în țară, la tîrgurile de turism naționale și internaționale, precum și prin intermediul site-ului de turism al Consiliului Județean Neamț„, a precizat Mircea Pintilie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0