HomeActualitateNeamt

Șase răniți în două accidente

Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, după ce joi, în jurul orei 13.30, a accidentat uşor o persoană. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Orizontului, din comuna Săbăoani. Tânărul, care se afla la volanul unui autoturism, a atins cu oglinda laterală dreapta a autovehiculului o femeie de 50 de ani care circula pe marginea părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de deplasare. Conducătorul auto şi-a continuat drumul, dar accidentul a fost anunţat la poliţie, astfel că şoferul va fi cercetat.

Cinci ore mai târziu, pe DJ 207A, în afara municipiului Roman, cinci persoane au fost rănite într-un accident în care au fost implicate două autovehicule. Din primele cercetări a rezultat că în timp ce un bărbat de 25 de ani, din  Roman, conducea un autoturism pe direcţia de mers dinspre Luţca către Roman, a virat stânga pentru a evita doi pietoni care circulau pe partea carosabilă – pe partea stângă – şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autoturism care era condus din sensul opus de către un tânăr de 18 ani, din Roman. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorilor auto şi a pasagerilor din autoturisme, un bărbat de 44 de ani, o femeie de 24 de ani şi o minoră de trei ani, din Sagna. Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

Pentru a preveni accidentele rutiere, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu conducă băuţi, să verifice starea maşinii, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu facă depăşiri când vizibilitatea şi starea drumului nu o permit şi să aibă o conduită preventivă, mai ales în cazul pietonilor minori. De asemenea, centura de siguranţă este obligatorie atât pentru şoferi, cât şi pentru pasagerii din maşină.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0