Prima paginăSocialSanatate

Sărbători aglomerate pentru Ambulanţă

Dimensiune text

În ultimele cinci zile, Serviciul de Ambulanţă Neamţ a avut 630 de solicitări, dintre care 87 de cod roşu.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ a avut activitate intensă în perioada Sărbătorilor Pascale. În intervalul 18-22 aprilie, cadrele medicale au avut nu mai puţin de 630 de solicitări, dintre care 87 au fost majore, de cod roşu, 420 au fost urgenţe medico-chirurgicale de gradul 1 (cod galben) şi 18 urgenţe de cod verde, şi au fost efectuate 105 transporturi medicalizate şi nemedicalizate.

Cele mai multe persoane care au chemat o ambulanţă, respectiv 95, prezentau sindroame dureroase abdominale (colici biliare, abdominale, apendiculare, sindroame dispeptice hiperalgice). 82 de persoane au suferit diferite traumatisme, dintre care 15 prezentau plăgi tăiate, zece au fost victime ale unor accidente rutiere, 28 de nemţeni s-au ales cu traumatisme în urma unor agresiuni, 25 după ce au căzut din picioare şi patru după ce au căzut de la o anumită înălţime.

Foarte multe persoane au avut afecţiuni cardiace de Paşti. În total, 62 de nemţeni au fost diagnosticaţi cu hipertensiune arterială, tulburări de ritm, angină pectorală, suspiciune de infarct miocardic acut sau sindroame coronariene acute. Din păcate, pentru şase persoane echipajele de la SJA Neamţ nu au mai putut face nimic, întrucât au decedat din cauza unui stop cardio-respirator.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0