Prima paginăRoman

Sărbătoarea absolvenţilor la „Vasile Sav”

Dimensiune text

Vineri, 25 mai, a avut loc cursul festiv al absolvenţilor din promoţia 2012 a Grupului Școlar „Vasile Sav”. Șefă de promoţie a fost desemnată Alexandra Mihai, cu media 9,98.

 

Într-o atmosferă entuziastă, pe măsura vîrstei şi a aspiraţiilor lor, absolvenţii promoţiei 2012 a Grupului Școlar „Vasile Sav” şi-au luat „La revedere” de la profesorii care i-au îndrumat în ultimii patru ani.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură, în prezenţa a numeroşi părinţi şi prieteni ai absolvenţilor, fiind onorat de participarea primarului Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu. „Vă felicit că aţi absolvit şi vă doresc ca, peste ani, după ce veţi absolvi cursuri şi specializări, să ne întîlnim din nou, tot ca romaşcani, să facem din Roman cel mai frumos oraş din ţară„, le-a urat absolvenţilor de la „Vasile Sav” primarul Laurenţiu Leoreanu, în deschiderea festivităţilor.

Înainte ca fiecare absolvent să urce pe scenă şi să îşi primească diploma din mîna diriginţilor, profesoara Adriana Drăghici, directorul Grupului Școlar „Vasile Sav”, a făcut o scurtă şi amuzantă trecere în revistă a celor patru ani, care au însemnat pentru actualii absolvenţi drumul de la statutul de „pufoşi” la cel de candidaţi la examenul de maturitate. „Vă aflaţi acum în faţa unui drum pe care eu şi colegii mei vi-l dorim să fie un urcuş. Pe fiecare treaptă a urcuşului vostru să nu uitaţi niciodată că sînteţi români. Mergeţi şi vedeţi lumea şi fiţi cu luare aminte la tot ce are ea mai bun. Întorceţi-vă, apoi, acasă şi puneţi toate în practică, la noi în ţară, tot ce aţi învăţat. Vă doresc să vă fie viaţa plină de realizări, pe care să ni le povestiţi apoi la şcoală, acolo unde vă vom aştepta mereu cu drag„, a spus profesoara Adriana Drăghici, directorul Grupului Școlar „Vasile Sav”. Discursurile au fost urmate de scurte filme de prezentare realizate de fiecare clasă în parte, prilej de amuzante şi, în acelaşi timp, emoţionante aduceri aminte.

 

Secretul performanţei: munca şi încrederea în sine

 

Cu media generală 9,98, Alexandra Mihai (foto stînga), din clasa a XII-a A, a fost desemnată şefa promoţiei 2012 şi a fost protagonista unui moment special al evenimentului, în cadrul căruia a transmis, în mod simbolic, către colegii săi de clasa a XI-a, „cheia cunoaşterii”. O cheie al cărei secret este cunoscut, aşa cum a spus şi Alexandra, de toţi colegii săi: „Probabil că toţi vă întrebaţi care este secretul rezultatelor foarte bune şi ce se ascunde în spatele titlului de şef de promoţie. O să fiţi dezamăgiţi cînd vă spun că nu am glob de sticlă în care să ghicesc şi că în spatele acestui titlu se află multă muncă şi sacrificii„, a spus Alexandra Mihai, care le-a urat colegilor să aibă întotdeauna încredere în ei şi în puterea lor de a schimba lumea.

Șefă de promoţie şi în gimnaziu, Alexandra duce mai departe o tradiţie de familie, sora sa, Monica, terminînd, în 2009, tot la Grupul Școlar „Vasile Sav”, cu a doua medie din generaţia sa. Premianta din acest an a reuşit să termine liceul cu doar două medii de 9,50, matematica fiind de fiecare dată disciplina care a stricat simetria din catalog. Are un CV impresionant pentru un absolvent de liceu, cu participări şi premii la concursuri şcolare, cu implicări în proiecte europene şi în tot felul de activităţi destinate tinerilor, fără să fi dat înapoi din faţa vreunei provocări. „Am participat la toate pentru că acestea au reprezentat un mod de a mă forma, de a învăţa cîte puţin din toate, de a mă descoperi şi de a afla ce vreau să fac mai departe. Am vrut să-mi demonstrez mie că pot şi am avut ambiţia de a face bine orice activitate în care m-am implicat„, a spus Alexandra Mihai.
Proaspăta absolventă de la „Vasile Sav” îşi doreşte ca, din toamnă, să fie studentă la cibernetică.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • emi 9 ani

    FELICITARI,ALEXANDRA! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca sa poti ajunge acolo unde vrei!