Șapte zile de acțiune, pentru siguranța participanților la trafic

HomeActualitate

Șapte zile de acțiune, pentru siguranța participanților la trafic

 

Viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, astfel că Poliția Română va intensifica acțiunile în stradă, în perioada 13 – 19 noiembrie.

Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului. În cele șapte zile, polițiștii vor organiza filtre și acțiuni în stradă, utilizând aparate radar, informează un comunicat al Poliției Române.

Planul cuprinde cinci etape. În ziua de 13 noiembrie, pe șoselele din țară și pe autostrăzi, polițiștii rutieri şi de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați vor fi testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Pe parcursul întregii zile, polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie, acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor. Acțiunile de joi vizează sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0