Prima paginăActualitate

Șapte șoferi prinși conducând sub influența alcoolului

Șapte șoferi prinși conducând sub influența alcoolului

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 29 iulie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost constatate zece infracţiuni rutiere. De asemenea, au fost aplicate 101 sancţiuni contravenționale, 140 de conducători auto fiind verificați în trafic și testați cu aparatul etilotest. Au fost reţinute zece permise de conducere, dintre care șapte pentru conducere sub influența alcoolului.

„Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Poliția Română, prin polițiștii rutieri, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană”, precizează un comunicat al Poliției Neamț.

Citește și:   Percheziții DIICOT în Neamț. Procurorii urmăresc o rețea specializată pe înșelăciune, delapidare și evaziune fiscală

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0