Prima paginăPolitica

Șapte primari pentru Roman

Dimensiune text

Șapte candidați se luptă pentru funcția de primar al Romanului. Dacă unii sînt politicieni cu experiență, alții sînt la prima încercare pe scena politică. Cel mai tînăr candidat pentru funcția de primar la Roman are 25 ani.

 

 

Perioada în care persoanele care și-au putut depune candidatura pentru o funcție publică locală s-a încheiat pe data de 1 mai, la ora 24.00.

Pentru funcția de primar al municipiului Roman s-au înscris șapte candidați. Actualul primar, Laurențiu-Dan Leoreanu, și-a depus candidatura pentru un nou mandat din partea Alianței Electorale Populare Progresiste Europene Liberale (APEL). Acesta a venit și cu o listă de 27 de candidați pentru Consiliul Local Roman: Leonard Achiriloaiei, Lucian Ovidiu Micu, Daniel Petrea, Mihaela Tanovici, Maricel Benchea, Cătălina-Elena Pălăncianu, Vasile Constantin Damaschin, Petrică Căpraru, Bogdan Costinel Andrieș, Petru Farcași, Gabriel Cimpoeșu, Dumitru Ouatu, Andrei Fron, Mihai Armanu, Mihai Apăvăloaei, Dan Zaharia, George Alexandru Bălan, Cristian Toader, Liliana Chelariu, Adrian Bolea, Mărioara Iolanda Deaconu, Adelin Ștefan Tălmăcel, Ecaterina Popa, Vasile Bețianu, Judit Găină și Marius Cobuz.

Din partea Uniunii Social-Liberale (USL) și-a depus candidatura Leonard Vacaru, profesor și fost director de liceu. Echipa pe care se bazează Leonard Vacaru este formată din George Lazăr, Elena Nușa Chiriac, Petru Gîndulescu, Mihai Dănuț Lichiardopol, Eugen Păuleț, Iulia Havrici Tomșa, Vasile Bogdan Savin, Livia Nicoleta Pătrașcu, Vasile Mocanu, Constantin Holban, Vlad Ciurea, Ilie Boloca, Ioan Cristian Vicol, Micșunica Cosmescu, Olga Diaconu, Ica Simion, Mihail Florea, Alexandru Iștoc, Cristian Vieru, Mihaela Ion, Leonid Benone Damian, Dorel Irimia, Albin Nemecec, Victor Irinel Gavrilescu, Mioara Stoia și Georgel Manuel Chelmu.

Partidul România Mare (PRM) este reprezentat de candidatul Daniel Enache, inginer silvicultor și rapsod popular. Echipa acestuia este formată din Petrea Stanciu, Valerian Boțoc, Petru Roșca, Gheorghe Butnaru, Lenuța Grumăzescu, Vasile Arsine, Sava Ifrim, Ioan Ioniță, Ioan-Leonard Ignat, Gheorghe Purice, Ștefan Prigoreanu, Climentina Cîmpeanu, Corneliu Cornilă, Marcel Răileanu, Alexandru Bratu, Andrei Robu, Gheorghe Ungurianu, Benoni Grosu, Dorina Șindrilaru, Traian Bodea, Vasile Ungureanu, Gheorghe Cristian, Petru Lupu-Bujor, Cristian Șindrilaru, Corina Ungureanu și Gheorghe Nechita.

Fostul vieprimar al municipiului Roman, Constantin Ghica, candidează pentru funcția de primar al municipiului Roman din partea Partidului Ecologist Român (PER). Lista de candidați PER pentru Consiliul Local este formată din 27 de persoane. Acestea sînt: Vasile Focșăneanu, Petre Dima, Mihaela Banu, Radu Aramă, Alexandru Oncică, Dan-Gheorghe Bostan, Monica Dedu, Ioan Ferariu, Ana-Maria Ivan, Speranța Isabela Pălămidă, Camelia Duca, Ion Aruxandei, Cristina Ștefănescu, Ionuț Radu, Laurența Afloroaie, Sevastian Bișoc, Elisabeta Donici, Vasile Panainte, Ioan Dănilă, Gheorghe Hrișcu, Ioan Corugă, Doru Valentin Popovici, Ioan Măricuță, Dorinel Enoiu, Aurel Gîrbea și Vasile Filote.

Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) l-a aruncat în cursă pentru postul de primar pe Gabriel Andrici.  Acesta are o echipă formată din Radu-Paul Vătavu, Doru-Mihai Alexandru, Dan Dascălu, Gheorghe Barticel, Dumitru Călărășanu, Ioan Uleanu, Adrian-Sorin Mihăilă, Maria Țurcan, Mihai-Claudiu Tamba, Nicolae Ailincăi, Mihai Pavăl, Olguța Talpan, Elia-Ramona Talpan, Liviu-Mihai Dudan, Maria Barticel, Magdalena Andrici, Daniela Bivolaru, Geanina-Loredana Andrici, Alberto Bivolaru, Petru Pantază, Roxana-Paula Zamfiroi, Maria Stanciu, Andrei Iulian Oprișan Uleanu, Nicoleta Bejan, Cristian Olaru și Adina Dascălu.

Vasile Deniss Mereuță, medic stomatolog, candidează pentru Primăria Roman din partea Partidului Poporului (PP-LC). Acesta are o echipă formată din 19 candidați pentru Consiliul Local Roman, formată din Ștefan Nicolae, Vasile Cristian Ionescu, Minona-Nicoleta Badescu, Alexandru Căescu, Mihaela-Otilia Anghel, Raluca-Ștefania Timofte, Constantin Ciobanu, Ioan Pește, Cătălin Dumitru Artene, Ionel Maximiuc, Bogdan Costel Moldoveanu, Teodor Sandu, Dumitru-Cătălin Macovei, Gheorghe Anechitei, Vlad Radu, Romeo Chilea, Victor Căescu și Dragos-Marian Sandu.

Ioan Păun, un administrator de baruri de profesie jurist, în vîrstă de 25 ani, vrea să fie primarul Romanului din partea Partidului Verde. Echipa de consilieri a acestuia este formată din Maria Drăghia, Oana Păun, Iuliana Păun, Petru Giurgi, Sergiu Porumb, Petronela-Adina Balan, Mihai-Cristian Balan, Gheorghe Pușcașu, Cosmin Burdușel, Marinela-Nicoleta Pușcașu, Andrei Damian, Doina Radu, Cristina Loredana Vernica, Claudiu Pal, Cătălin-Florin Bonzaru, Dorin Nour, Petru Pal și Elena Petrișor.

În afară de aceste candidaturi, la Biroul Electoral Municipal Roman și-au mai depus candidatura, dar pentru Consiliul Local Roman, și doi independenți. Aceștia sînt Sorin Dumitru Cazan, om de afaceri și consilier independent în actualul Consiliu Local Roman, și Ozcan Aksoy, om de afaceri de origine turcă, cu cetățenie română, stabilit în Roman de mulți ani.

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • ulisesmenaru 9 ani

  profesorasii sunt in centrul atentiei.vacaru si leoreanu.restul…nu e rusine sa speri rusinea va fi cand vor observa ce scor jalnic vor scoate.echipa usl cam slabuta,oameni cu pete.in schimb echipa leoreanu bunisoara.despre cash echipa usl este cam la pamant.slabuti financiar.prefer usl-ul deoarece ar fi mai apropiat intereselor mele personale insa pot afirma cu certitudine ca tot leureanu va castiga.pastrati acest comentariu.o sa vedeti cat de mare dreptate am.la capitolul bani cash constantin ghiga sta cel mai bine.il vad cam ce scoate de pe la banci si cam cum discuta ofiterii de cont cu el.are bani.cash ! doctorasul mereuta stomatologul,il stiti…e cel cu mercedesul…putin increzut,fost figurant de roman voda prin anii 87 nu va scoate nici 1%.despre paun de la verzi nici nu merita sa discutam.verzii nu au cautare acum.concluzia: 2 se vor lupta restul sunt de ,,umplutura,, cu buna stiinta a celor 2 capi.daca ponta nu a acordat senatorului chelaru nici o importanta inseamna ca bucurestiu stie ca neamtul este pierdut pentru usl.declinul psd in roman a fost generat de carpusor.repet neamtul este pdl-ist.scorul va insa foarte strans intre actualul primar si candidatul usl.leoreanu va castiga si pentru ca plebea romascana nu prea-l lipeste de pdl.a reusit prin comportamentul lui sa se ,,fofileasca,,noi cei mai versati stim cum sta treaba dar oamenii de rand nu-l pot asocia cu pdl-ul si il vor vota.ajutat puternic de credite brd pe care tot romascanii le vor achita a facut din roman un oras destul de dragut.leoreanu are o echipa mai grea decat usl-ul.astept cu nerabdare alegerile dar leoreanu va castiga la mustata.

  • floorin 9 ani

   Mai intii, invata limba romana. Pasul doi:pune-ti ordine in creierul turmentat, apoi fa-o pe analistul politic. Atunci cind e vorba de alegerea unui GOSPODAR, nu se pune problema culorii lui politice.

 • costel 9 ani

  ASA DE MULTI PENTRU UN OSULET ASA DE MIC ???

 • Mario 9 ani

  Sunt convins ca va castiga actualul primar pentru ca este singurul ,care a facut ceva vizibil pentru acest oras.Am spus „vizibil”deoarece orb sa fii si tot ,daca nu vezi,te impidici de vreo banca,de vreo fantana arteziana sau parculet ceva ;iar cei care nu vad nu se vor mai impiedica de acele balarii sau gardulete,ca pe la tara ,facute in fata blocurilor sau in spatele lor.Deci s-a lucrat la spatii verzi!Inca mai sunt de facut in aceasta privinta;chiar mai sunt unele persoane care-si prasesc ceapa de langa bloc.Sunt convins ca la acest capitol ,cu sptiile verzi ,aleile si parculetele,se va face si pe celelate strazi!!S-a constrit si renovat sau reabilitat ceva,orasul prinde culoare si prospetime,s-au modernizat pietele,standurile,parcarile,pietonalul,parcul si cate altele…felicitari ,domnule primar!!Primarul nostru este un bun pedagog ,si-a facut treaba cu mult tact ,didactic,chiar cu determinare si responsabilitate.Vorbeste bine ,clar si la obiect ,are inclinatii de bun orator ,are credibilitate ,seriozitate si onoare fata de concitadinii sai,carora nu le-a promis ,ci le-a facut orasul si viata un pic mai frumoase.Cei care sunt din alt partide n-au sa recunoasca asa ceva,dar nici n=o sa faca mare lucru.Pe mine nu ma intreseaza nicio formatiune politica ,ma intreseaza PERSOANA!!Un alt candidat promite injumatatirea cheltuielolor la energie.Probabil el mizeaza pe prostia celor care-l vor crede!Chiar ne crede o turma,iar el sa fie VACARU-l acelia…Cu cat promisiunile sunt mai deplasate ,cu atat sunt mai de neatins!!Ceilalti sunt de umplutura! Succes ,Primare!!

 • Ioana 9 ani

  Merg pe candidatul din partea USL. Leoreanu intr-adevar a facut ceva pentru oras pavele, borduri, parculete pentru copii (extraordinar de multe, e plin A.Pann-ul) :)) , dar cum la nivel national va castiga USL trebuie sa votam USL si la locale altfel „ciuciu” fonduri, „ciuciu” investitii!

  • ulisesmenaru 9 ani

   FLORIN TE ROG ACCEPTA-MI SCUZELE IN PRIVINTA GRAMATICII.AICI NU ESTE O TEZA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA.IDEEA EXPRIMATA CONTEAZA.CHIAR TE ROG SA-MI INDICI UNDE AM GRESIT.MI-AR FI DE FOLOS PE VIITOR.IAR IOANA ITI VA EXPLICA DE CE UN PRIMAR ARE O ANUMITA LEGATURA CU UN PARTID.ALTFEL NU SE POATE FLORINE.ASA CA IOANA DEZVOLTA TU IDEEA PENTRU LAMURIREA DOMNULUI FLORIN.EL NU POATE FACE NICI O LEGATURA INTRE UN PRIMAR SI UN PARTID.EU POT.IN SCHIMB EU GRESESC GRAMATICAL.GRAMATICA NU O STAPANESTE PREA BINE NICI MINISTRUL INVATAMANTULUI ASA CA LA MINE ESTE SCUZABIL.

   Admin: Nu mai scrieti cu Majuscule in interiorul cuvantului, pentru ca este greu de citit. Nu vor mai fi aprobate comentariile de genul acesta.

 • pt mario 9 ani

  du-te si canta la alta masa.

 • un cetatean 9 ani

  Nu inteleg de ce au schimbat culoarea cei de la PDL.Daca au avut asa de multe realizari si au luat masuri atat de bune , nu pricep de ce le este rusine sa defileze prin oras , cu portocaliu ? Lupul isi schimba parul,dar naravul ba .

 • cetateanul2 9 ani

  ioana are dreptate.cu bucurestiul usl-ist nu mai conteaza ca la judet si la roman este p.d.l sau A.P.E.L-ul.bani nu vor mai ajunge la roman.de la capitala vine totul.ordine de executat si bani.esti cu bucurestiul ai bani nu esti esti mancat de gargarite.vin zile grele pentru roman si neamt in general.cat despre realizarile din roman ele reprezinta imagini,fotografii placute ochiului.sunt de acord romanul arata bine arata frumos,estetic.in spatele acestor reflexii ale luminii captate der etina noastra pacalita stau adevarate ,,buleli,, cine este in domeniul constructiilor stie la ce ma refer cand folosesc termenul de ,,buleala,,! buleli,facturi mari,datorii ale primariei roman la banci.si eu sunt de parere ca tot actualul primar va castiga alegerile dar era mai sanatos financiar sa iasa primar un candidat usl.

 • altcetatean 9 ani

  se cam ascunde pdl-ul…prietenii stiu de ce…..

  http://www.realitatea.net/alegeri-locale-2012-cum-se-ascunde-pdl-de-electorat-in-tara_939688.html

  Nici la NEAMŢ, democrat-liberalii nu intră singuri în competiţia electorală, ci alături de PER, PNŢCD şi UNPR in “Alianţa Populară Progresistă Ecologistă Liberală”(APEL), sub culoarea verde.
  APEL îsi pune sperantele, pentu şefia CJ, în uneperistul Culită Tărâtă, iar pentru primăria Piatra Neamţ, în actualul primar Gheorghe Stefan, din partea APEL plus consilii locale.