Săptămâna europeană împotriva rasismului, la Roman

HomeSocial

Săptămâna europeană împotriva rasismului, la Roman

 

Elevii Clubului Impact „Aripi Deschise” de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, coordonați de profesor lider Anda Murariu, au desfășurat miercuri, 22 martie, o activitate în colaborare cu elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș”, diriginte profesor Alina Neagu, în cadrul proiectului intitulat „We Are United”. Acțiunea a fost prevăzută în calendarul activităților dedicate Săptămânii europene împotriva rasismului, organizate în parteneriat cu Asociația UNITED for Intercultural Action, pentru al treilea an consecutiv, de către elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman.

Prin intermediul Rețelei Europene de ONG-uri împotriva rasismului, această campanie antrenează instituții de învățământ și grupări ale societății civile în protestul contra discriminării, promovând totodată acceptarea diversității multiculturale în Europa.

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au prezentat o serie de materiale informative sub forma unor pliante și broșuri și au dezbătut aspecte legate de discriminare împreună  cu colegii de vârste mai mici. De asemenea, aceștia au subliniat semnificația zilei de 21 martie ca Zi Internațională de Eliminare a Discriminării Rasiale. În cadrul unor ateliere de lucru, școlarii au scris mesaje de susținere a mișcării anti-discriminare, pe care, apoi, le-au postat pe rețele de socializare, în mediul virtual, în vederea perpetuării principiilor toleranței și pacifismului. „Impactiștii” au inițiat apoi o serie de jocuri specifice educației de tip informal, promovate prin rețeaua națională de cluburi Impact. O serie de pliante și insigne au fost împărțite membrilor comunității locale, care au salutat această acțiune a elevilor. Atmosfera a fost una de bună înțelegere, comuniune de gânduri pozitive și amuzament.

În urma succesului activității, elevii și-au dat întâlnire în cadrul marșului împotriva discriminării, care se va desfășura în luna aprilie, în colaborare cu alte două cluburi Impact din comunitate.

„Prin această activitate, am intenționat să conștientizăm pe  elevii de vârste mai mici cu problemele reale legate de discriminare și, implicit, cu  soluții practice de combatere a  fenomenului  de bullying, care este prezent, din nefericire, din ce în ce mai acut în rândul adolescenților. Membrii Impact şi toţi elevii de la Colegiul Tehnic «Miron Costin» din Roman cultivă, astfel, valorile educației non-formale, implicându-se în  diverse activități și proiecte, menite să promoveze valori și principii solide, conturând, astfel, portretul unor cetățeni destoinici, sensibili la nevoile comunității”, a precizat profesor Anda Murariu, profesor în cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman.

„A fost o activitate super antrenantă. M-am simțit foarte bine în rolul de facilitator de jocuri Impact, iar recompensa a constat în cantitatea de zâmbete și aplauze înregistrate în cadrul activității noastre. De-abia aștept să mărșăluim împreună peste o lună!”, a afirmat Antonela, lider junior Impact.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0