HomeSanatate

Sanitas a împlinit 26 de ani de activitate

În acest an, pe 1 februarie, Federaţia Sanitas a împlinit 26 de ani de activitate. Cu această ocazie, pe data de 30 ianuarie, a avut loc sesiunea Consiliului Naţional, la care au participat (pe lângă şefii sindicatelor Sanitas din ţară, printre care şi cei de la Neamţ), în calitate de invitaţi, Francisk Chiriac – secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Costache – vicepreşedinte Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cosmin Andreica – consilierul ministrului Muncii şi Mircea Timofte – preşedinte Ordinul Asistenţilor Medicali şi a Moaşelor din România.

sanitasDiscuţiile au vizat, în principal, strategia din acest an a Federaţiei. Totodată, s-a preconizat semnarea unui acord între Sanitas şi Ministerul Sănătăţii, în care să se regăsească, în mod prioritar, problemele esenţiale cu care se confruntă toţi angajaţii din sistemul sanitar.

„Acum, la moment de bilanţ, îmi permit să afirm că am trecut testele onorabil şi că Federaţia Sanitas a dovedit din nou că cei 26 de ani de activitate neîntreruptă sunt cărămizi solide aşezate cu atenţie şi dăruire în zidurile solidului edificiu, de toţi cei care, de-a lungul vremii, au participat la realizarea acestei construcţii. În anul ce a trecut am obţinut creşteri importante de venituri pentru toate categoriile de personal medico-sanitar, atât din sistemul public de Sănătate, cât şi din asistenţă socială şi direcţii de sănătate publice. A fost, aşadar, un an în care ne-am concentrat, cu preponderenţă, pe bunăstarea materială a membrilor noştri. Anul acesta vom continua să luptăm pentru eliminarea inechităţilor salariale prin toate mijloacele posibile, vom renegocia Contractul Colectiv de Muncă, vom rescrie regulamentul de sporuri, vom solicita simplificarea procedurilor de decontare a facilităţilor pentru personalul medico-sanitar, vom milita pentru adoptarea unei forme unice de şcolarizare a asistenţilor medicali şi pentru rezolvarea inechităţilor salariale dintre colegii cu diverse forme de şcolarizare, vom face toate demersurile necesare pentru punerea în practică a strategiei Federaţiei Sanitas”, a afirmat preşedintele federaţiei, Leonard Bărăscu.

Comentarii

WORDPRESS: 0