Prima paginăSocial

Sancțiuni la Primăria Roman: concedieri și tăieri de salarii din cauza abaterilor disciplinare

Sancțiuni la Primăria Roman: concedieri și tăieri de salarii din cauza abaterilor disciplinare

Dimensiune text

 

 

Mai mulți angajați ai Primăriei municipiului Roman au ajuns în fața Comisiei de disciplină, din cauza abaterilor săvârșite la locul de muncă. Sancțiunile aplicate acestora au mers de la mustrarea scrisă până la desfacerea contractului de muncă.

Conform unei adrese a primăriei la o solicitare a Ziarului de Roman, în cursul anului 2017, Comisia de disciplină din cadrul Primăriei Roman – al cărei președinte este inginer Dan-Felician Ioniță, directorul Direcției Tehnice și Investiții – a fost sesizată cu privire la săvârșirea a 15 abateri disciplinare de către diferiți salariați ai Primăriei municipiului Roman. Abaterile au fost comise de muncitori calificați sau necalificați, alt personal contractual ori funcționari publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Roman.

„În urma constatărilor disciplinare efectuate ca urmare a sesizărilor primite, s-a constatat că o parte dintre acestea sunt întemeiate, în sensul că, din probatoriul administrat pe parcursul cercetărilor disciplinare, s-a confirmat săvârșirea unor abateri precum: consumul de băuturi alcoolice în timpul programului de lucru, prezentarea la locul de muncă sub influența băuturilor alcoolice, absențe nejustificate de la locul de muncă fără anunțarea superiorului ierarhic. În funcție de gravitatea abaterilor disciplinare săvârșite, au fost aplicate diferite sancțiuni disciplinare, respectiv: mustrare scrisă, reducerea salariului de bază cu un procent de 5 până la 10%, desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, precizează reprezentanții Primăriei Roman în răspunsul remis Ziarului de Roman.

Conform aceluiași document, în perioada 2015 – 2017, ca urmare a abaterilor disciplinare săvârșite, au fost aplicate cinci sancțiuni constând în desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, ca urmare a consumului repetat de băuturi alcoolice în timpul programului de lucru ori absențe nejustificate de la locul de muncă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ion 4 ani

    din cauza acestor angajati ni s-au marit taxele locale , pentru a li se plati lor salariile , 75% din ei nu au nici macar domiciliul in roman , . cand au venit leoreanu a zis ca face oridine in primarie insa aceleasi personaje s-au perpetuat , . la taxe locale una iti ia banii alta stampileaza , cum dreacu’ ,,, doar asa se [poate lucra ? mocanu a facut instalatia in strand , lucrand cu oamenii primariei si oameni la negru , si luand stampila de la o firma care face instalatii .viceprimarul sfideaza parcand pe tot trotuarul si nici macar nu raspunde la buna ziua . iar dl primar scade vertiginos in sondaje – de ce oare ?